субота, 09 листопада 2019 00:59

У Києві знайшли великий склад боєприпасів часів Другої світової

  У Києві біля Шулявського шляхопроводу знайшли боєприпаси. Фото: Instagram
У Києві біля Шулявського шляхопроводу знайшли боєприпаси. Фото: Instagram

В Києві біля Шулявського шляхопроводу знайшли великий склад боєприпасів часів Другої світової війни.

Боєприпаси виявили 8 листопада під час земляних робіт по прокладанню теплотраси на вул. Довженко, 2 у Шевченківському районі столиці. Про це повідомляє dtp.kiev.ua в Instagram.

"У ході роботи рятувальниками було виявлено велику кількість снарядів різного типу часів Другої світової війни. Станом на 23:00 вилучено: 63 артилерійські снаряди (30 - калібру 152 мм, 26 - калібру 122 мм, 7 - калібру 76 мм), 3 мінометні міни та 1 ручну гранату", - йдеться в повідомленні.

Наразі роботи по виявленню та вилученню боєприпасів продовжуються. При цьому журналісти звертають увагу на те, що рятувальники не евакуювали людей з найближчих будинків і не перекрили дорогу.

"Поруч знаходяться два житлових будинки, заповнені мешканцями. Повз приїжджають близько 10 автомобілів в хвилину. Обгороджена територія лише близько 50 м²", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На полігоні вибухнув снаряд: постраждали курсанти

 
Переглянути цей допис в Instagram

Інформація щодо вилучння боєприпасів часів Другої світової війни у Шевченківському районі столиці (Станом на 23:00) 8 листопада, о 16:53 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про те, що під час проведення земляних робіт по прокладанню теплотраси на вул. Довженко, 2, що у Шевченківському районі столиці (поблизу Шулявського шляхопроводу), було виявлено предмет схожий на бойовий снаряд. На місце виклику було направлено групу піротехнічних робіт Мобільного рятувального центру ДСНС України. У ході роботи рятувальниками було виявлено велику кількість снарядів різного типу часів Другої світової війни. Станом на 23:00 вилучено: 63 артилерійські снаряди (30 - калібру 152 мм, 26 - калібру 122 мм, 7 - калібру 76 мм), 3 мінометні міни та 1 ручну гранату. Роботи по виявленню та вилученню ВНП продовжуються, залучено 7 чол. о/с та 3 од. техніки ДСНС.

Допис, поширений dtp.kiev.ua (@dtp.kiev.ua)

Переглянути цей допис в Instagram

Силовики проводят разминирование среди машин и людей. Видео с места: Вызывающий непрофессионализм силовых структур: в Киеве найден склад боеприпасов времён второй мировой войны, у Шулявского путепровода рядом находятся два жилых дома, заполненные живыми жителями. Мимо приезжают около 10 автомобилей в минуту. огорожена территория лишь порядка 50 м² при этом патрульная полиция пыталась помешать съёмке и даже силой вывести нашего журналиста, что у них впрочем как всегда не вышло. Если там так опасно, какого вы не перекрыли дорогу? Почему в 15 метрах от снарядов ездят машины? А в 25 спят люди? А?:) клоуны

Допис, поширений dtp.kiev.ua (@dtp.kiev.ua)

110 вибухо-небезпечних предметів часів Другої світової війни знайшли на території школи №18 у Тернополі.

Зараз ви читаєте новину «У Києві знайшли великий склад боєприпасів часів Другої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі