понеділок, 07 лютого 2011 16:12

У Києві посадили злочинців, які "відмили" понад 35 млн грн

У Києві посадили злочинців, які "відмили" понад 35 млн грн

Святошинський районний суд Києва виніс вирок п'ятьом учасникам угрупування, які незаконно отримали з держбюджету кошти у вигляді відшкодування ПДВ.

Як повідомляє в понеділок прес-центр СБУ, протягом 2003-2006 років зловмисники "відмили" понад 35 млн грн. У 2007 року їх протиправну діяльність припинили співробітники СБУ.

Організаторами операції стали п'ятеро громадян України. 32-річний киянин, за освітою інженер-зв'язківець, розробив план, згідно з яким нібито було створено унікальний пристрій - комплекс управління обладнанням телекомунікаційних високоточних вимірювальних приладів.

За інформацією прес-центру, інші учасники групи на основі загублених та викрадених в інших громадян документів реєстрували фіктивні комерційні структури в Києві, Луганській, Донецькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській та Дніпропетровській областях. Крім торгівельної діяльності, фірма нібито повинна була дослідити, розробляти та впроваджувати "новітнє" технологічне обладнання і продавати його за кордон.

Проведена перевірка з'ясувала, що цей комплекс в Україні ніколи не вироблявся, в телефонній мережі загального користування не випробовувався і ніколи не тестувався. За висновком експертів, за заявленими розробниками технічними параметрами, виріб не міг функціонувати взагалі.

Замість зазначеного обладнання неіснуючим комерційним структурам Великої Британії і США зловмисники продавали комплектуючі до комп'ютерного обладнання, які були у використанні. У результаті цих протиправних операцій, злочинці отримували з державного бюджету України кошти в якості як відшкодування ПДВ.

Вироком суду всі члени організованого злочинного угруповання визнані винними у скоєнні злочину.

Організатор засуджений до 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади строком на 3 роки, його спільник - до 4,6 років позбавлення волі. Інші учасники угруповання засуджені до різних термінів позбавлення волі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Києві посадили злочинців, які "відмили" понад 35 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі