вівторок, 15 лютого 2011 14:35

У Києві на звалищі виявили 20 кг ртуті

У Києві на звалищі виявили 20 кг ртуті

Співробітники Міністерства надзвичайних ситуацій виявили близько 20 кг ртуті на стихійному звалищі в Святошинському районі Києва.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління МНС в Києві.

У вівторок, 15 лютого, о 09:35 до Головного управління МНС в Києві по спецлінії від чергового столичного управління Міністерства внутрішніх справ надійшла інформація, що на вулиці Строкача, 7, у Святошинському районі виявлено ртуть.

Прибулі на місце рятувальники виявили на стихійному звалищі біля гаражів металевий ящик, в якому містилися чотири скляні колби з ртуттю загальною масою близько 20 кг.

Колби були в закритому стані без пошкоджень, загрози для навколишнього середовища не було.

Об 11:20 рятувальники вилучили виявлену ртуть для подальшої утилізації.

Як повідомлялося, на території парку навколо Свято-Михайлівського собору в Черкасах 10 лютого була виявлена розлита ртуть

Літня жінка, Яка прямувала до храму, помітила на ґрунтовій доріжці трохи сріблястих крапель. Побоюючись, що це ртуть, жінка повідомила про свою знахідку служителям храму, а ті одразу звернулися до рятувальників Управління МНС в області.

Як виявилося, в парку всього було розлито до 9 кілограмів ртуті, а площа забрудненої території склала 50 квадратних метрів. Крім того, МНСникам довелося зняти декілька сантиметровий шар забрудненого ґрунту загальною вагою 135 кілограм. Зібрану землю рятувальники утилізували.

Зараз ви читаєте новину «У Києві на звалищі виявили 20 кг ртуті ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі