четвер, 19 липня 2012 11:43

У Казані підірвали машину муфтія Татарстану і застрелили його заступника

У Казані підірвали машину муфтія Татарстану і застрелили його заступника
Валіулла Якупов загинув біля свого дому. Фото: spb.rbc.ru

У Казані о 10.00 (за київським часом) була підірвана службова машина муфтія Татарстану Ілдуса Файзова; за годину до цього біля свого будинку був застрелений його заступник Валіулла Якупов, повідомили джерела в МВС республіки. За попередніми даними, сам муфтій отримав поранення.

"Машину муфтія підірвали близько години тому на перехресті вулиць Мусіна і Четаєва і в муфтія стріляли", - сказав керівник Духовного управління мусульман Татарстану Ришат Хаміду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Афганістані терорист-смертник підірвав весілля доньки депутата, 22 людини загинули

Заступник муфтія був застрелений о 9:00 ранку, коли виходив зі свого будинку. Від отриманих поранень він помер на місці. В даний момент на місці злочину працює слідча група.

За даними агентства, кандидат історичних наук, Якупов був засновником першого в Росії видавництва ісламської літератури, активним публіцистом і популяризатором ісламу. Якупов був також відомий як одним з найбільш непримиренних противників ваххабізму в Росії, полеміці з яким присвячена більша частина його творів.

 

Зараз ви читаєте новину «У Казані підірвали машину муфтія Татарстану і застрелили його заступника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі