субота, 30 серпня 2014 17:19

У Харкові затримали чоловіка з автоматом та гранатами із зони АТО

У Харкові затримали чоловіка з автоматом та гранатами із зони АТО
Фото: segodnya.ua

На Південному вокзалі міста Харкова міліціонери затримали чоловіка, який перевозив, за його словами, військові трофеї (зброю та боєприпаси). Про це розповіли у лінійному відділенні транспортної міліції, пише "Укрінформ".

"Громадянин поводився підозріло і був затриманий. При ньому виявлені і вилучені автомат Калашникова АКМ-74 у розібраному вигляді, 60 патронів калібру 5,45 мм, ніж, димова шашка і 2 гранати РГД-5. Як пояснив затриманий, він - боєць добровольчого батальйону, їде у відпустку із зони АТО у Хмельницьку область, а зброю, мовляв, взяв із собою за трофеї", - зазначили у міліції.

Як стало відомо, відкрито кримінальне провадження за статтєю, пов'язаною з незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкція статті - до семи років в'язниці.

Напередодні, у Харкові на посту ДАІ "ХТЗ" затримана іномарка, буквально "начинена" зброєю. 38-річний водій "Пежо" помітно нервував, і не даремно. У салоні виявлено 13 гранат РГД-5, 17 гранат для підстовбурного гранатомета, 3 переносних зенітно-ракетних установки, 6 гранат Ф-1, 3 гранати РПГ-18, автомат АКСУ і 1 тис. патронів калібру 5,45 мм. Чоловік заявив, що зброю він знайшов в одному з міст Донецької області і віз його до себе додому в Черкаси. Зловмисника затримали, проводиться розслідування.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові затримали чоловіка з автоматом та гранатами із зони АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі