середа, 30 січня 2013 10:00

У Грузії амністують "злодіїв у законі". Не важко здогадатися, куди вони потім поїдуть

У Грузії амністують "злодіїв у законі". Не важко здогадатися, куди вони потім поїдуть
Фото: janarmenian.ru

У Грузії з ув'язнення звільнено за амністією шість так званих "злодіїв у законі", ще 20 кримінальним авторитетам скорочені терміни тюремного покарання, заявив в ефірі телеканалу "Руставі 2" заступник міністра з виконання покарань Григол Гіоргадзе.

При цьому він повідомив, що "злодії в законі" за діючою статтею 223 Кримінального кодексу не можуть перебувати на території Грузії, залишаючись на волі, тому грузинська влада запропонувала шістьом звільненим покинути територію країни протягом 24 годин, пише Інтерфакс-Україна.

"Цим звільненим ув'язненим було запропоновано два варіанти: знову повернутися у в'язницю або покинути протягом 24 годин територію Грузії. Вони вибрали другий варіант", - сказав заступник міністра.

Тим часом, як заявила журналістам грузинська правозахисниця Нана Какабадзе, вона має намір звернутися до парламенту з вимогою вилучення з КК статті 223. "Дана стаття порушує права людини. Будь-який громадянин може бути прихильним тим чи іншим поглядам, у тому числі розділяти "злодійську" ідеологію. Саджати його за це в тюрму, якщо він не порушував закону, не можна", - сказала Какабадзе.

Стаття 223 з'явилася в КК Грузії в 2005 році з ініціативи президента Михайла Саакашвілі, який тоді почав непримиренну боротьбу з криміналом, проголосивши гасло "нульова толерантність до злочинців".

У рамках боротьби з криміналом за останні кілька років кількість ув'язнених у Грузії збільшилася з 7 тис. до 23 тисяч, у зв'язку з чим, за даними правозахисників, країна за кількістю ув'язнених на кожні 100 тисяч осіб вийшла на друге місце в світі.

Нова влада Грузії наприкінці минулого року прийняли закон про амністію, за якою протягом найближчих двох місяців вийдуть на свободу до 5 тисяч ув'язнених, ще 12 тисячам в'язнів будуть скорочені терміни тюремного покарання.

Співробітник карного розшуку ГУМВС в Києві не виключає, що після звільнення злодії в законі приїдуть саме до України, пише Сегодня.

"У Росії - жорсткі закони для "законників". В Білорусі всім заправляє Лукашенко, а у нас - малина, не виключаю, що у нас почнеться злодійська війна за сфери впливу".

Зараз ви читаєте новину «У Грузії амністують "злодіїв у законі". Не важко здогадатися, куди вони потім поїдуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі