вівторок, 05 квітня 2011 10:44

У Донецьку сталося масове отруєння дітей продуктами кухні міськлікарні

У Донецьку сталося масове отруєння дітей продуктами кухні міськлікарні

У Донецьку госпіталізовано 30 дітей з діагнозом "отруєння", повідомляє інтернет-видання "Остров" з посиланням на заступника головного державного санітарного лікаря Донецької області з епідеміологічних питань Тамара Беломеря.

"Я підтверджую, що діти захворіли", - сказала заступник головного лікаря.

Імовірно, діти напередодні госпіталізації вживали молочну продукцію молочної кухні міської лікарні № 1 Ворошиловського району: сир, сметану і кефір. Зараз підприємство закрите.

В даний час педіатрична служба Донецька проводить поквартирний обхід з метою виявлення дітей, які вживали в їжу продукцію молочної кухні міської лікарні № 1 і, можливо, хворих на гостру кишкову інфекцію.

За інформацією сайту Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції, медики вже відвідали 456 квартир, де проживають малюки, які вживали в їжу сир, кефір і молоко, зроблені на цій молочної кухні.

Станом на 9:00 ранку 5 квітня в дитячі інфекційні відділення міських лікарень № 1 і № 21 Донецька госпіталізовано 30 дітей раннього віку з симптомами гострої кишкової інфекції - підвищенням температури тіла до 38 градусів, блювотою. Дітям поставлено діагноз "гостра кишкова інфекція". Перебіг захворювання середньої тяжкості і легкий.

З метою встановлення причин захворювань обласною та міською санепідстанціями разом з фахівцями головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації проводиться епідрозслідування. За попередніми даними діти вживали продукцію дитячої молочної кухні ЦМКЛ № 1 м. Донецька (сир, кефір, молоко).

Створено оперативний штаб для цілодобової координації заходів з ліквідації спалаху гострого кишкового захворювання. Проведено засідання обласної надзвичайної комісії, затверджений план по локалізації вогнища.

Нагадаємо, 7 листопада у Харківському університеті повітряних сил ім. Кожедуба після сніданку до лікарів звернулися 39 курсантів зі скаргами на погане самопочуття. 29 опинилися в лазареті, а ще 10 у тяжчому стані перевезли до Військового медичного клінічного центру Північного регіону. Причиною нездужання лікарі назвали гостру кишкову інфекцію. За останні кілька днів із отруєнням до лікарів звернулися інші курсанти. Кількість постраждалих сягнула 75.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку сталося масове отруєння дітей продуктами кухні міськлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі