субота, 12 квітня 2014 10:55

У Донецьку спалили машину керівника Громадського ТБ і напали на залізничників зі Львова

У Донецьку спалили машину керівника Громадського ТБ і напали на залізничників зі Львова

В ніч на суботу приблизно о 00.30 невідомий вчинив підпал машини журналіста Олексія Мацука в Калининському районі Донецька. Це сталося поруч з домом журналіста.

"Ледве врятувалися від вибуху! Слава богу, сусід був з вогнегасником", - так журналіст розповів про подію, передає кореспондент Gazeta.ua.

Олексій Мацука постійно отримував загрози впродовж останнього місяця у звязку зі своєю професійною та громадською діяльністю. Він є автором та керівником Громадського ТБ Донеччини, яке об'єднує журналістів "Медіа-майдану". В п'ятницю в студії у Олексія був черговий ефір Громадського ТБ. Під час цього ефіру журналісти обговорювали тему: "Кому вигідний сепаратизм в Донецьку".

Так само минулої ночі громадським діячам міста Ясинувата насилу вдалося відбити у розлюченого натовпу групу залізничників з Львова.

У пошуках "Правого сектора" люди з георгіївськими стрічками оточили будівлю учбового центру, розташовану поряд з управлінням міліції. Усередині знаходилися гості, що прибули для обміну досвідом і стажування - близько 30 фахівців Західної залізниці. На переговори з невідомими в масках, які були озброєні бітами, прибуло керівництво залізної дороги. Міліція на ситуацію майже не реагувала. Місцеві залізничники, громадські діячі і комуністи (в глибинці Донетчины вони часто виступають в опозиції до влади) вишикувалися в коридор і допомогли гостям дістатися до автобусів. Людям не дозволили навіть переночувати. Ясинуватці із сльозами просили вибачення у колег.

"Геть Бендеру! Слава Росії"! - кричали місцеві тітушки.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку спалили машину керівника Громадського ТБ і напали на залізничників зі Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі