четвер, 24 травня 2007 10:01

У Донецьку Огризко захищав Європу, а Близнюк - Леніна

Здійснюючи поїздку до Донецька, перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко сказав, що хотів би, щоб українці жили так, як живуть середні австрійці, середні німці, середні французи".

"У будь-якому альпійському селі є все, що потрібне людині, а в сільському магазині є ті ж продукти, що і в столиці", - сказав Огризко про рівень життя в Європі.

На це глава донецької обласної ради Анатолій Близнюк зазначив, що "мріяти не шкідливо", і запропонував дивитися на проблему "комплексно".

Він нагадав, що свого часу один із послів Австрії запитав його, до яких пір у Донецьку стоятиме "цей ідол", маючи на увазі пам"ятник Леніну. На що Близнюк відповів, що "за цей ідол" на одних із виборів проголосувало 36% населення регіону.

"Тому, коли створюється держава, то не треба говорити, що цього у нас не було, і ми повинні жити, як там", - сказав Близнюк.

У свою чергу Огризко парирував, що у австрійців теж був усім відомий політичний ідол, пам"ять про якого австрійці стерли зі своєї землі. Замміністра висловився за те, що народу потрібно роз"яснювати історичну роль тієї чи іншої історичної особи.

Зав"язалася коротка полеміка, з якої сторони вишли з упевненістю, що всі ми повинні працювати на благо України, пише  Остров.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку Огризко захищав Європу, а Близнюк - Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі