Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 18:46

У Донецьку кількість отруєних на молочній кухні міськлікарні дітей сягнула 56

У Донецьку кількість отруєних на молочній кухні міськлікарні дітей сягнула 56

Нову цифру - 56 малюків, які отруїлися дитячим харчуванням - озвучила сьогодні заст. губернатора Донецької області Олена Петряєва. Випадки гострої кишкової інфекції зафіксовані у дітей віком до 2 років і пов'язані з продукцією, отриманою на центральній молочної кухні Донецька. 36 малюків зараз знаходяться в міській лікарні № 1 і ще 12 - в лікарні № 21, решта виписані додому. В даний час вже у 20 дітей і 2 співробітників молочної кухні виявлена ротовірусна інфекція (кишковий грип), яку, імовірно, занесла 70-річна співробітниця молочної кухні, вручну розфасовуючи сир.

Локалізувати інфекцію могли вранці 3 квітня, а замість цього всю неділю видавали отруєний сир.

Сьогодні на засіданні надзвичайної комісії, яка займається локалізацією спалаху гострої кишкової інфекції у дітей, Петряєва зазначила, що санепідемстанції повинні працювати у вихідні дні.

"З моменту надходження дітей до лікувальних установ - 2 і 3 квітня екстрені повідомлення з інфекційних відділень не надходили, - зазначила Петряєва. - Так як чергового персоналу у санітарних службах як Ворошиловського, так і Куйбишевського районів (звідки надходили малюки - Ред.) не виявилося. Це призвело до того, що своєчасно не змогли локалізувати інфекцію.

Молочна кухня, поширювала небезпечну продукцію і в неділю, і в понеділок до 11.00, у той час, як могла бути закрита на добу раніше. Санепідемстанції не повинні закриватися ні у вихідні, ні в святкові дні, відзначає Донецький облздрав.

З понеділка молочна кухня закрита, прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за фактом масового отруєння. Всього в молочній кухні центрального - Ворошиловського району - отримували дитяче харчування 456 немовлят з 4 районів Донецька. Правозахисник Вадим Черкас вважає, що в тій чи іншій мірі постраждали всі, хто отримував продукти на цій кухні у вихідні. Він є батьком 5 дітей, і в неділю отримував кефір і сир для своєї 16-місячної доньки.

"Молока з молочної кухні № 1 ми трохи плеснули в кашу, і у дитини почався розлад шлунку. Оскільки температура зросла незначно, списали це на зуби і за допомогою не зверталися", - розповів Черкас.

Багато батьків обурені не тільки тим, що постраждали з вини спеціалізованої установи, а й тим, що боротися з отруєнням їм доводиться виключно за свій рахунок.

"Ми витратили з 4 квітня 350 гривень на медикаменти - вже на санпропускнику нам вручили список, в якому були навіть шприци. Безкоштовного не надали нічого, крім палати з жахливими умовами, де нам з сином виділили одне ліжко на двох. Сьогодні нас виписали, але лікуватися доведеться ще 2 тижні, а далі будемо знаходитися під спостереженням, - розповіла Марія Петрова, мама хворого 8-місячного Юри.

Марія так само не згодна з тим, що стан дітей лікарі називають не важким.

"При мені привезли крихітну дівчинку з температурою 40 і судомами і називають це не важким станом, - дивується жінка, - Я не впевнена, що це так".

Нагадаємо, раніше повідомлялося що з 3 по 4 квітня в Донецьку 30 дітей потрапили до дитячих інфекційних відділень міських лікарень № 1 і № 21 з діагнозом отруєння.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку кількість отруєних на молочній кухні міськлікарні дітей сягнула 56». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути