четвер, 11 жовтня 2018 13:13

У дитсадку виявили небезпечну інфекцію

У дитсадку виявили небезпечну інфекцію
Кількість постраждалих в результаті отруєння в дитячому садку Радуга в Нетішині Хмельницької області зросла до 56 осіб. У всіх підозрюють сальмонельоз. Фото - РБК

Кількість постраждалих у результаті отруєння в дитячому садку Радуга в Нетішині Хмельницької області зросла до 56 осіб. Із них – 44 дитини.

У всіх підозрюють сальмонельоз. Більшість має середню важкість перебігу інфекційного захворювання. Про це повідомила завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ Тетяна Федак.

"У всіх хворих підозрюють сальмонельоз. У 31 хворого цей діагноз вже лабораторно підтверджений. Дослідження триває. Інфекційний спалах ще не закритий", - сказала Федак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині у дитсадочках дітей годували отруєним м'ясом

Вона додала, що сальмонелу виявили в їдальні дитсадка - на овочах (капусті, моркві, овочевому рагу, яблуках), на столах, дошках для нарізання м'яса, а також на окремих предметах у дитячих кімнатах.

У дитячому навчальному закладі (ясла-садок комбінованого типу) №6 "Райдуга" у місті Нетішин Хмельницької області зареєстровано спалах кишкових інфекцій. Спочатку захворіли 20 дітей, пізніше кількість хворих збільшилася до 31. Поліція проводить розслідування інциденту.

Зараз ви читаєте новину «У дитсадку виявили небезпечну інфекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі