четвер, 21 квітня 2011 13:27

У Чорному морі яхта з українцями потрапила у 4-бальний шторм

У Чорному морі яхта з українцями потрапила у 4-бальний шторм

Прикордонники Севастопольського загону морської охорони врятували в Чорному морі яхту, яка потрапила в шторм. На борту судна знаходились чотири українця.

20 квітня в 13.42 в центр управління службою Севастопольського загону морської охорони по радіо надійшло повідомлення про те, що на відстані близько 3 миль від мису Фіолент зазнала лиха українська парусно-моторна яхта "Анна Марія" (порт приписки Керч) з чотирма громадянами України на борту .

Судно виходило з Керчі до Севастополя і потрапило в несприятливі погодні умови. Через посилення до 3 балів хвилювання моря і зустрічного вітру швидкістю 10-12 м / с, яхта, незважаючи на всі зусилля екіпажу, не могла самостійно рухатися в бік берега, і її почало відносити у відкрите море.

На допомогу прикордонниками був висланий малий катер морської охорони типу "Калкан", екіпаж якого почав вживати заходів для буксирування судна в порт. Однак при посиленні шторму до 4 балів буксирування судна виявилося неможливим.

У зв'язку з цим командування Севастопольського загону морської охорони прийняло рішення про направлення для надання допомоги більш потужного катери типу "Гриф", який вже о 16.40 почав рятувальну операцію.

О 18.40 "Анна Марія" була успішно відбуксована до Балаклавської бухти.

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі яхта з українцями потрапила у 4-бальний шторм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі