четвер, 25 червня 2020 10:45

У Чернівцях поступово спадає рівень води

У Чернівцях поступово спадає рівень води
У Чернівцях рівень води зменшується. Фото: ДСНС

Кілька секторів Калинівського ринку в Чернівцях залишилися затопленими.

Підприємці нинішню негоду порівнюють з повінню 2008 року, повідомили у сюжеті ТСН.Ранок.

Тоді стихія завдала набагато більше лиха, але нинішнє підтоплення також масштабне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пообіцяв допомогу постраждалим від повеней

Рівень води в Пруті біля Калинівського ринку стабілізувався на позначці 6 м 30 см, після чого потроху почав спадати. Станом на 11-ту годину вечора він впав на 10 см. На ринку вчора один із підприємців голими руками виловив величезного коропа.

Кілька вулиць у Чернівцях, де розташовані садівничі товариства, також підтопило. Звідти увечері евакуювали людей, які живуть у будинках неподалік. Підтоплено понад десять домогосподарств.

Паводкова хвиля з Чернівців за ніч уже дійшла до Новоселицького району, де рівень води поки що не знижується. У самій Новоселиці увечері Прут мав 6,75 м, а в селі Тарасівці – понад 7 м. 140 господарств оточено водою, людям продукти доставляють рятувальники на катамарані. Звідти евакуювали дітей та людей похилого віку. У сільраді чергують поліцейські та представники Червоного Хреста.

На Прикарпатті та Буковині ситуація залишається найгіршою. За даними синоптиків, там випали найінтенсивніші опади за 20 років. Через негоду понад півтори сотні населених пунктів опинилися затопленими, зруйновано понад 100 км доріг та 19 мостів.

2-2,5 місячної норми опадів випало за два дні в Івано-Франківській обл. Негода зруйнувала 110 км автодоріг, 1850 м берегоукріплень та 90 мостів в Івано-Франківській обл.

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях поступово спадає рівень води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі