пʼятниця, 17 серпня 2012 02:28

У Борисполі затримано наркокур'єра з 46 контейнерами героїну у шлунку

У Борисполі затримано наркокур'єра з 46 контейнерами героїну у шлунку
Фото: tsn.ua

В аеропорту "Бориспіль" затримано наркокур'єра з Таджикистану, який намагався перевезти в собі 46 контейнерів з героїном. Про це повідомили у прес-службі Державної митної служби України.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, юний громадянин Республіки Таджикистан прибув до України з Душанбе. Пасажир обрав проходження митного контролю в режимі "зелений коридор" без заповнення митної декларації. Під час вибіркового митного контролю речей пасажирів на рентген-апараті митниці, після перетину громадянином білої лінії, яка позначає закінчення проходження митного контролю в режимі "зелений коридор", його було запрошено до службової кімнати митниці.

Відповідно до вимог ст. 340 Митного кодексу України та згідно з рішенням начальника Київської обласної митниці, було проведено особистий огляд громадянина із залученням медичного працівника. Після цього громадянина було доставлено до однієї з центральних районних лікарень, де при проведенні комп'ютерної томографії органів черевної порожнини у хлопця було виявлено велику кількість сторонніх предметів овальної форми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкоголь небезпечніший за героїн - учені

Згодом юнака доставили до ще одного клінічного медичного закладу, де його було повторно обстежено лікарем з використанням рентген-обстеження. Таким чином у громадянина протягом трьох днів було виявлено 46 капсул, обмотаних поліетиленом, загальною вагою брутто 316,95 г з вмістом порошкоподібної речовини світло-сірого кольору вагою близько 300 г. Речовина, відповідно до висновку експерта, містила у своєму складі наркотичну речовину – героїн.

Складено протокол за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України (переміщення, або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів). Порушено кримінальну справу. Кур'єра та отримувача наркотиків затримано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала турка, який намагався ввезти в Україну 70 кг героїну

Зазначимо, що в Києві було затримано дві організовані групи осіб, що займалися міжнародними поставками сильнодіючих наркотиків на територію України та її столицю. У кожну групу входили не тільки громадяни України, але також іноземці - громадяни Естонії та Панами.

Також СБУ і прокуратура Києва виявили, що у двох столичних наркологічних клініках людей не лікували, а навпаки, ще більше підсаджували на наркотики. За словами експертів, подібних клінік в Києві - десятки.

Зараз ви читаєте новину «У Борисполі затримано наркокур'єра з 46 контейнерами героїну у шлунку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі