понеділок, 20 листопада 2017 11:45

У Білорусі затримали ще одного українця: подробиці

У Білорусі затримали ще одного українця: подробиці
Білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ "Завод обважнювачів" Олександра Скибу / фото: КП

Білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ "Завод обважнювачів" Олександра Скибу з Костянтинівки, Донеччина.

Про це йдеться в листі на ім'я посла України в Білорусі Ігоря Кизима від 16 листопада, інформує LB.ua.

Скиба вилетів з Києва до Мінська рейсом 15 листопада і збирався повернутися того ж дня. Однак уже наступного дня він зателефонував дружині з чужого білоруського номера й повідомив, що його затримали співробітники КДБ Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі зробили несподівану заяву про Донбас

У зверненні, підписаному в.о. голови правління цього заводу Олександром Козьменком, стверджується, що директор заводу прибув до Мінська на перемовини з ВАТ "Мінський тракторний завод", з яким українське підприємство має договір про постачання продукції, що використовується в ливарному виробництві білоруського заводу.

"Намагаючись дізнатися про долю нашого співробітника, я звернувся на телефон, знайдений у мережі Інтернет, до оперативного чергового Управління КДБ Білорусі у Мінську із запитом про затримання нашого співробітника. Людина, яка відрекомендувалася заступником оперативного чергового, підтвердила мені факт утримання нашого співробітника в цій установі", - йдеться в листі.

При цьому представник КДБ Білорусі не повідомив про причини й цілі затримання, пообіцявши передзвонити, якщо виникне така потреба.

У Білорусі правоохоронці затримали кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка за підозрою у шпигунстві. Перед цим близько 2 тижнів Шаройко не виходив на зв'язок. Усі спроби редакції додзвонитися до нього та його родичів не давали результату. Без відповіді залишалися повідомлення редакції, надіслані електронною поштою та через інші інтернет-засоби комунікації.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі затримали ще одного українця: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі