субота, 04 березня 2023 14:39

У Білорусі помітили чергову ротацію російських військ ‒ про що це свідчить

У Білорусі помітили чергову ротацію російських військ ‒ про що це свідчить
У Білорусі проходить ротація російських військових. Фото: slovoidilo.ua

У Білорусі спостерігається чергова хвиля ротації російських підрозділів, які проводили навчання на полігонах.

Військових РФ відправляють у зону бойових дій. Натомість на білоруські полігони підвозять нових мобілізованих. Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Зокрема, на станції Полонка помічено розвантаження ешелону з технікою російських збройних сил. А на станції Лісова готувався до відправлення ешелон із особовим складом ЗС РФ. Окрім того, ешелон з технікою та особовим складом російських військ пройшов у напрямку Осиповчів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повторний напад на Київ: генерал оцінив загрозу нового прориву росіян

"Активність переміщень ЗС РФ залізницею вказує на проведення нової хвилі ротації підрозділів, які завершили курс підготовки та бойового злагодження на полігонах ЗС РБ. Підрозділи ЗС РФ ешелонами прямують до зони бойових дій, а замість них прибувають на навчання нові військові", ‒ йдеться у повідомленні.

Аналітики переконані, що така ротація частини російського контингенту регіонального угруповання військ свідчить, що РФ не накопичує свої сили в Білорусі.

"Відповідно, у короткостроковій перспективі РФ не планує проведення наступальної операції з території Білорусі. Функція ж Білорусі ‒ бути тренувальною базою для російських військових", ‒ наголошують спостерігачі.

На території Білорусі кількість військовослужбовців РФ постійно змінюється, але не перевищує 9-10 тис. Частину російських військових, які пройшли певну підготовку, вже перемістили з Білорусі. Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Російський диктатор Володимир Путін не полишає спроб втягнути збройні сили Білорусі у війну проти України. Водночас самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко цілком розуміє наслідки такого кроку. У білорусів на сьогодні немає жодного бажання воювати проти українців, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі помітили чергову ротацію російських військ ‒ про що це свідчить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі