понеділок, 12 серпня 2013 00:25

У Ялті ведуться роботи з евакуації туристів з канатної дороги

У Ялті ведуться роботи з евакуації туристів з канатної дороги
Фото: blackseanews.net

Рятувальники ведуть роботи з евакуації туристів з вагонів, які зупинилися в повітрі в результаті технічної несправності на канатній дорозі Місхор - Ай-Петрі.

Як повідомляє прес-служба ГСЧС в Автономній Республіці Крим у неділю ввечері, в повітрі виявилося 75 осіб, з яких 35 перебували в районі нижньої станції с.Місхор, на висоті близько 50 метрів, ще 40 в районі, що прилягає до плато Ай-Петрі на висоті близько 130-140 метрів.

"Станом на 18:45 з нижнього вагончика спущено на землю 28 осіб, завершена підготовка та розпочато роботи з евакуації людей з висоти 130-140 метрів. У місцях спуску людей чергують рятувальники, а в безпосередній близькості знаходяться машини медицини катастроф та психологи Держслужби України з надзвичайних ситуацій. Рятувальні роботи тривають"- йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 70 людей застрягли на канатній дорозі над Ай-Петрі

Згідно з оновленою інформацією прес-служби ГСЧС в Автономній Республіці Крим, станом на 21:00 евакуйовано всі 35 пасажирів нижнього вагончика. З висоти 130 метрів з 40 евакуйовані 17 осіб (9 громадян України та 8 Російської Федерації), з них 6 дітей. Вітер в місці проведення операції 10-12 м / с. Спуск однієї людини в середньому займає 7-10 хвилин.

Спуск здійснюється з дотриманням максимальних заходів безпеки. Місце висвітлюється за допомогою генераторів, велику допомогу надає міська влада м.Ялта, яка займається питаннями забезпечення харчування та доставки людей в місто.

У загальній складності всього задіяно близько 100 чоловік, це рятувальники, співробітники МВС, працівники канатної дороги, швидкої допомоги та представники міської влади.

Зараз ви читаєте новину «У Ялті ведуться роботи з евакуації туристів з канатної дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі