пʼятниця, 28 грудня 2012 13:31

У Ялті охоронці будмайданчика побили місцевих мешканців
6

Фото: Фото: investigator.org.ua

27 грудня, близько 7:00 ранку на Полікурівському пагорбі в центрі Ялти побились забудовники та мешканці сусідніх будинків. Під час сутички травми отримали 5 активістів. Один з них потрапив до реанімації, під час бійки йому проломили голову. Про це розповів Григорій Тараненко, житель вулиці Верхньослобідської, що межує з пагорбом.

Вранці будівельники приїхали на вантажівках та спробували встановити секційний паркан навколо пагорба. Це побачили місцеві мешканці та кинулись заважати. Між охороною та людьми виникла бійка.

"Зібралось десь 40 місцевих жителів. Коли пішли до будівельників, нас почали бити охоронці, без розбору хто ти. Всі дебелі, коротко стрижені. Їх десь чоловік 100 було. А нас місцевих пару чоловік. Серед місцевих було багато людей похилого віку та жінок. Їх охоронці просто розкидали і кидали на землю. Один із них почав стріляти з пістолета. Потім взяв і рукояткою цього пістолета вдарив чоловіка по голові. Йому пробив голову", - розповідає Тараненко.

Після бійки чоловіка з пробитою головою забрала "швидка допомога". Зараз він знаходиться без тями у реанімаційному відділі ялтинської лікарні. Всього серйозно постраждали п'ять жителів Ялти, які також поїхали до лікарні

"Отримали різні травми ще кілька людей, але до лікарні не поїхали. Міліція весь час там була. Коли була бійка вони не втручались. Але коли почалась стрільба вони почали діяти та розвели учасників. Весь цей час будівельники копали ями під паркан. Десь біля 10:00 на пагорбі зібралось все керівництво міста", - додав він.

Землю в оренду на 45 років приватна фірма "Аль" отримала 10 років тому від міськради Ялти. Має звести тут комплекс житлово-будівельних споруд для відпочинку. Проти цього виступають місцеві мешканці, кажуть що будівництво не є погодженим з громадою міста. Також, наводять аргумент, що Ялта є заповідником, тому будівельники знищить велику кількість древ занесених у Червону книгу. Крім цього є можливість руйнування меморіалу пам'яті.

На Полікурівському пагорбі розташоване колишнє Масандрівське кладовище, яке було зруйноване в роки нацистської окупації. Тут знаходяться могили поета Степана Руданського, першого кінопродюсера Олександра Ханжонкова та художника Федора Васильєва.

28 грудня по інциденту на Полікурівському пагорбі, прокуратура Криму розпочала досудову перевірку.

"Між учасниками виникла сутичка, в ході якої охоронці, щоб зупинити натиск супротивників будробіт, застосували газовий балончик і здійснили постріл у повітря", - повідомили у прокуратурі.


Зараз ви читаєте новину «У Ялті охоронці будмайданчика побили місцевих мешканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

103

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі