неділя, 22 вересня 2013 22:15

Тюремників звинуватили у звірствах: "Павліченко-молодший не схилився перед адміністрацією колонії"

Тюремників звинуватили у звірствах: "Павліченко-молодший не схилився перед адміністрацією колонії"
Сергій Павліченко. Фото: tvi.ua

Сергія Павліченка, якому інкримінували вбивство судді Сергія Зубкова, було по-звірячому побито у Харківській виправній колонії №12 після того, як він відмовився виконувати вимоги адміністрації, що принижують його честь.

Про це Gazeta.ua повідомили у Соціал-національній асамблеї (СНА).

Зокрема, там розкритикували офіційну заяву Державної пенітенціарної служби України в Харківській області про інцидент за участю Павліченка, який, за словами тюремників, порізав собі на шиї вени нібито на знак протесту проти того, що його направили відбувати покарання не в ту область.

"У кращих традиціях радянського агітпрому катування і побиття названі прикрим інцидентом, в якому, зі слів тюремників, винен сам Павліченко, який по прибуттю до колонії поводив себе нервово і спробував порізати собі шию, про що зараз жаліє. Ви вірите? Ми — ні! Жодного слова правди!" - прокоментували Gazeta.ua у СНА.

З посиланням на інших в'язнів Харківської виправної колонії №12 соціал-націоналісти розповіли, що Сергія Павліченка було побито, коли він відмовився виконувати вимоги адміністрації, що принижують його честь.

"Саме після цього звірячого побиття Сергій Павліченко і намагався перерізати собі вени на шиї", - пояснили активісти.

На їхню думку, таким чином Державна пенітенціарна служба намагається приховати службові злочини посадових осіб Харківської колонії і "нагло вводить українське суспільство в оману".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Павліченко порізав собі шию лезом, яке сховав у роті - тюремники

"Підтвердженням того, що пенітенціарна служба банально бреше про стан здоров'я і причини спроби самогубства Сергія Павличенка, є факт недопущення до нього адвоката, який мав місце 19 вересня", - додали громадські діячі.

На їхнє переконання, у понеділок, 23 вересня, коли хлопця відвідають народні депутати України, "підла і нахабна брехня" тюремників буде повністю спростована.

Крім того, Соціал-національна асамблея заявила, що продовжує наполягати на негайному переведенні Сергія Павліченка до Київського СІЗО №13, де він має утримуватись до розгляду його касаційної скарги спецсудом.

Нагадаємо, суддю Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова було вбито 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку на вулиці Голосіївській, 13 у Києві.

2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд Києва засудив Дмитра Павліченка (батька) до довічного ув'язнення, а Сергія Павліченка (сина) - до 13 років позбавлення волі.

8 серпня цього року Апеляційний суд Києва залишив чинним вирок Голосіївського суду.

Павліченки подали касацію до Вищого спецсуду.

Зараз ви читаєте новину «Тюремників звинуватили у звірствах: "Павліченко-молодший не схилився перед адміністрацією колонії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі