середа, 21 лютого 2007 09:31

Трьом італійцям помилково пересадили органи ВІЛ-інфікованої

Через помилку лаборанта італійські трансплантологи пересадили трьом пацієнтам органи ВІЛ-інфікованого донора. Трагічна помилка сталась у лікарні Кареггі у Флоренції. У досьє померлої жінки, зараженої ВІЛ, помилково була зроблена позначка, що вірус у донора не виявили. Після цього печінка і нирки донора пересадили трьом пацієнтам, які тепер, швидше за все, теж стануть зараженими.

- Сталась трагічна людська помилка, - заявив головний лікар лікарні Кареггі Едорадо Майно.

41-річна жінка, яка померла від крововиливу у мозок, була носієм вірусу імунодефіциту людини, але, ймовірно, не знала, що вона інфікована. Після її смерті родичі дали свою згоду на використання органів.

Відповідно до правил провели усі необхідні аналізи, у тому числі і проба на ВІЛ. Вона виявилася позитивною, проте лаборант помилково зробив позначку, що аналіз негативний. За словами доктора Майно, швидше за все, реципієнти органів будуть заражені ВІЛ, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Трьом італійцям помилково пересадили органи ВІЛ-інфікованої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі