понеділок, 18 квітня 2011 14:17

Торнадо продовжує вбивати американців: вже загинули 45 людей
19

Фото: Фото: Reuters

За останні кілька днів на східному узбережжі США зафіксовано понад 240 торнадо, жертвами яких стали 45 людей. Прогноз синоптиків невтішний: штормове попередження оголошено в столичному окрузі Колумбія і сусідньому штаті Віргінія.

Очікується, що сьогодні ураган добереться і до цих двох регіонів, пише РБК.

Як вже повідомлялося, штормовий циклон, що налетів в четвер на південь США, завдав значних матеріальних збитків в штатах Оклахома, Арканзас, Алабама, Північна Кароліна, повідомляється про зірвані з будинків дахи, вирвані з корінням дерева, пошкоджені автомобілі і трейлери. Циклон залишив без електроенергії тисячі будинків на півдні США.

Торнадо - це явище, яке найчастіше відбувається в Північній Америці. На цьому континенті їх може відбуватися близько 200 щорічно. У торнадо присутній вітер величезної сили. Про це можуть свідчити зруйновані торнадо будинки та інженерні споруди. Швидкість пересування торнадо може складати 100 км/год, повідомляє Свободная волна.

У південних районах Північної Америки торнадо можуть виникати протягом усього року. Навесні - більше, а взимку - менше. Існувати торнадо можуть різний час, від декількох хвилин і до декількох годин. Найбільша траєкторія їх може вимірюватися не однією сотнею кілометрів. Ширина зони руйнування зазвичай доходить до декількох кілометрів (2-3) і зазвичай відповідає параметрам самого торнадо.

Ураган "Катріна" - найбільш руйнівний ураган в історії США. Стався наприкінці серпня 2005 року. Найбільш значної шкоди було завдано Новому Орлеану в Луїзіані, де під водою опинилося близько 80% площі міста. У результаті стихійного лиха загинули 1836 мешканців, економічний збиток склав $125 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Торнадо продовжує вбивати американців: вже загинули 45 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі