понеділок, 30 березня 2020 12:32

Торгували рідною землею: СБУ проводить обшуки в Запорізькій міськраді
3

30 березня Служба безпеки України провела обшуки в посадовців Запорізької міськради. Розслідують справу про масштабні зловживання з комунальною землею.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

СБУ провела обшуки в посадовців Запорізької міської ради
Фото: ssu.gov.ua
СБУ провела обшуки в посадовців Запорізької міської ради
СБУ провела обшуки в посадовців Запорізької міської ради

За версією слідства, чиновники передавали у приватну власність землі, що належить громаді, за заниженими цінами. В результаті їхніх махінацій місцевий бюджет недоотримав щонайменше 50 млн грн.

Порушуючи закон, з 2016 року посадовці організували схему неадекватної оцінки великих земельних ділянок у Запоріжжі. Для цього з порушенням тендерних процедур долучали фіктивні фірми, що не мали необхідних дозволів іфахівців.

Чиновники вносили до звітів про експертну оцінку ділянок недостовірні відомості про їхню ринкову вартість, а пропозиції про передачу виносили на розгляд до міської ради. Так землю передавали у приватну власність за значно заниженою ціною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Запорізької облради зліг із коронавірусом

У межах кримінального провадження слідчі СБУ провели обшуки у приміщеннях державних установ та за адресами проживання фігурантів справи. Вилучили документацію, що стала підставою для незаконної перереєстрації ділянок, електронні носії інформації, які містять важливі для досудового розслідування відомості.

Як повідомив у Facebook депутат Запорізької міськради Віктор Рябцев, обшуки провели, зокрема, в заступника запорізького міського голови Сергія Мішка та начальниці управління земельних ресурсів Юлії Сколібог.

Наразі правохоронці намагаються повернути земельні ділянки у комунальну власність. За рішеннями суду наклали арешти на 31 ділянку з орієнтовною оціночною вартістю понад 200 млн грн.

Заходи з викриття протиправних дій проводили спільно зі слідчими управління Нацполіції в Запорізькій області під керівництвом прокуратури.

Детективи Національного антикорупційного бюро обшукали будинок, в якому живе колишній помічник народного депутата минулого скликання Сергія Пашинського Микола Кузьма. НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактами можливого заволодіння державним майном та зловживання службовим становищем вищими посадовими особами Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії, Міністерства оборони та комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.

Зараз ви читаєте новину «Торгували рідною землею: СБУ проводить обшуки в Запорізькій міськраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі