четвер, 14 липня 2022 12:48

Топчиновники намагалися "освоїти" понад 650 млн із держбюджету
3

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну протиправну схему в Держпродспоживслужбі.

Підозру отримали майже всі топкерівники, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко 14 липня в Telegram.

"Керівництво цієї структури намагалося створити підконтрольне підприємство, яке протягом 2022 року мало незаконно "освоїти" понад 650 млн грн із держбюджету. Завдяки роботі СБУ на випередження злочинним намірам вдалося запобігти. Причетним фігурантам повідомили про підозри. Двоє обвинувачених чиновників належать до вищого корпусу державної служби в Україні", – йдеться в повідомленні.

Підозри вручили зокрема: виконувачу обов'язків голови Держпродспоживслужби, заступнику голови Держпродспоживслужби, директору фінансового департаменту служби, керівнику сектора державних закупівель структури, виконувачу обов'язків директора одного з державних підприємств, керівнику приватної компанії.

Вищезазначені посадовці хотіли створити підприємство, головним завданням якого була б участь у тендерних процедурах.

СБУ викрила масштабну корупційну схему у Держпродспоживслужбі
Фото: ssu.gov.ua
СБУ викрила масштабну корупційну схему у Держпродспоживслужбі
СБУ викрила масштабну корупційну схему у Держпродспоживслужбі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організував оборудку на 1 млрд грн: ватажок злочинців п'ять місяців "бігав" від слідства

Депутату однієї з місцевих рад на Київщині повідомили про підозру. Припускають, що він незаконно видобував пісок з озера в Дарницькому районі столиці. Пісок депутат добував у 2017-2018 роках та організував його подальшу реалізацію. Експерт підтвердив матеріальні збитки територіальній громаді міста Києва через цю незаконну діяльність, які становлять майже 32,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Топчиновники намагалися "освоїти" понад 650 млн із держбюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі