середа, 26 лютого 2020 08:31

"Ти поводишся, ніби закінчена дура! У всіх школах діти б'ються" - як батьки захищаюсь своїх чад-булерів

"Ти поводишся, ніби закінчена дура! У всіх школах діти б'ються" - як батьки захищаюсь своїх чад-булерів
Майже в кожній школі України, де трапився булінг, керівництво закладу це заперечує Фото: Главком

У школі міста Городище Черкащини 7-класника Артема Корнієвського побили учні з паралельного класу під час уроку.

У дитячій обласній лікарні школяр пролежав 10 днів зі струсом мозку, пише ТСН.

Хлопця, шо потерпів, лікарі виписали. Розповів, що в школі його цькують з 5-го класу. Учителі і директорка не помічали цього.

"Завжди зачіпали мене, що в мене телефон не такий, що я не так одягнутий, зачіска в мене не така", - каже учень.

Троє школярів на зведеному уроці з трудового навчання образами не обмежилися. Один з них його вдарив та душив, поки двоє інших тримали. Вчитель у цей час був у класі – зі слів постраждалого, в кількох метрах від бійки.

Кривдникам хлопця по 13 років. Мати написала заяву в поліцію на батьків.

"Кілька разів телефоновував батько хлопчика, який наніс травму, і один раз приїжджали батьки інших дітей, просили забрати заяву. Але жодні не заїкнулися, що підтримують фінансово дитину в реабілітації", - каже Наталя Корнієвська.

Батьки однокласників звинувачують маму побитого хлопця.

"Ти поводишся, ніби закінчена дура! У всіх школах діти б'ються", - говорять батьки однокласників.

Директор школи Олена Кравченко вважає, що провину має нести учитель, що не зміг попередити чи вирішити конфлікт. Йому винесли догану.

Місцева поліція розслідує справу. Батькам учасників бійки загрожує штраф - 400 гривень. За словами правоохоронців, ще потрібно зібрати докази.

"Покази потерпілої сторони не відповідають показам інших учасників. Один каже – наніс удар металевою щіткою, але це ніяк не було пов'язано з тим, щоб його принизити", - коментує ситуацію заступник начальника поліції в Городищі Володимир Ус.

За словами уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, майже в кожній школі України, де трапилися схожі випадки, керівництво закладу заперечує булінг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог розповіла, як уникнути та позбутися ігроманії

"Бактерія булінгу з'явилася, вона буде розмножуватися, тому це і питання керівника, і вчителів. У більшості випадків вони заперечують. Але винні саме вони, бо не реагували, вони не спілкувалися, вони не запитували у дітей", - каже він.

Батьки кривдників запропонували родині грошову винагороду. Замість цього попросили забрати заяву з поліції. Захисники прав дітей не рекомендують погоджуватися на такі умови. Мама хлопця подумує перевести Артема до іншої школи.

Освітяни та поліція щодня отримують тисячі повідомлень про дитячий булінг. Упродовж минулого року до правоохоронців надійшло майже 90 тис. скарг через цькування. З них 350 справ, що дійшли до суду й кривдники отримали вирок та понесли покарання.

Зараз ви читаєте новину «"Ти поводишся, ніби закінчена дура! У всіх школах діти б'ються" - як батьки захищаюсь своїх чад-булерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі