середа, 11 липня 2012 16:50

Терористи вбили у столиці Ємену 22 людини

Терористи вбили у столиці Ємену 22 людини
Вибуховий пристрій був приведений в дію смертником, одягненим у військову форму. Фото: photo-day.ru

В результаті вибуху біля поліцейської академії в столиці Ємену Сані загинули щонайменше 22 людини - в основному курсанти училища. Десятки людей поранені.

Вибуховий пристрій був приведений в дію смертником, одягненим у військову форму, в середу, 11 липня. У той час курсанти залишали будівлю академії після закінчення занять.

У єменській поліції вважають, що вибухи могли влаштувати члени терористичної мережі "Аль-Каїда". Відповідальність за теракт поки не взяла на себе жодна з організацій.

У травні 2012 року угруповання "Ансер аль-шаріа" ("Послідовники шаріату"), що є підрозділом "Аль-Каїди на Аравійському півострові", взяло на себе відповідальність за теракт у Сані, в результаті якого було вбито більше 90 військових. Тоді вибух також влаштував смертник, переодягнений військовослужбовцем.

Раніше ісламісти заявили, що мають намір провести низку терактів у зв'язку з наступом на їх позиції з боку єменської армії. У цьому наступі, яке проходить за підтримки США, беруть участь танки, артилерія, авіація і ополченці.

Ісламісти отримали можливість захопити цілі області на півдні Ємену в 2011 році під час антиурядових виступів, які привели до відставки президента країни Алі Абдулли Салеха.

Зараз ви читаєте новину «Терористи вбили у столиці Ємену 22 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі