понеділок, 08 вересня 2014 17:58

Терористи підходять на 100 метрів до українських військ, провокують стріляниною - РНБО

Терористи підходять на 100 метрів до українських військ, провокують стріляниною - РНБО
Фото: obozrevatel.com

Спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявляє про триваючі провокації проти військовослужбовців Нацгвардії на блокпосту поблизу Слов'яносербська.

Про це він сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

"Ще вчора озброєні люди, використовуючи те, що українські військові дотримуються режиму припинення вогню, впритул наблизилися до блокпосту Нацгвардії. Сьогодні терористи посилили свої сили за рахунок прибуття ще одного танка Т 72 та автомобіля "КамАЗ" з особовим складом. Тепер блокпост бійців Нацгвардії оточений з трьох сторін 5-ю танками Т 72, 2 - БМП, 2 - БМД, 4 - БТР і близько 90 чоловік особового складу. Відстань від позиції українських військових до позицій провокуючою сторони становить 200-250 м по фронту і 100-150 м по флангах", - заявив Лисенко.

Він повідомив, що станом на зараз зберігається нейтралітет сторін.

"Військовослужбовці Нацгвардії не піддаються на провокації, залишаються на своїх позиціях і тримають оборону блокпоста", - підкреслив представник РНБО.

"Терористи постійно провокують силовиків на застосування зброї. Стріляють в повітря, близько блокпостів, щоб викликати вогонь з боку сил АТО і потім повідомити, що українська сторона порушує режим припинення вогню. Обстріли здійснювались з мінометного і стрілецької зброї. Сили АТО відкривають вогонь у відповідь тільки у разі загрози життю українських військових", - додав Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Терористи підходять на 100 метрів до українських військ, провокують стріляниною - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі