пʼятниця, 21 січня 2011 12:09

Теракти у Макіївці: паніка, погрози і вимога викупу (ФОТО)
13

Фото: Фото Тетяна Заровна/Gazeta.ua

В четвер, 20 січня, вранці в Макіївці прогриміли два вибухи. Було підірвано будівлю ДП "Макіїввугілля" і Торговий дім "Голден Плаза". Відповідальність за вибухи взяли на себе невідомі, які через лист повідомили, що підірвуть ще кілька будівель у Макіївці, якщо їм до 17 годин не заплатять €4 млн.

За повідомленням Дзеркала тижня, в будівлі, де було виявлено вибуховий пристрій, знайдена записка з текстом: "Дістала ця влада. Вимагаємо 4 мільйони євро. Зарядні пристрої закладені в інших будівлях міста".

З будівлі Центрально-міської районної адміністрації правоохоронці вивели всіх відвідувачів і співробітників. За словами мешканців міста, в будівлі дитячо-юнацької спортивної школи №1 в четвер скасували заняття до 24 січня.

За фактами вибухів у Макіївці порушено кримінальну справу за статтею "тероризм".

Глава СБУ Валерій Хорошковський підтвердив, що невідомі підривники залишили на місці пригоди конверт, в якому була записка з вимогою грошей і погрозою. Суму грошей, які вимагалися, глава СБУ називати відмовився. Хорошковський також спростував інформацію ЗМІ про те, що влада сплатила гроші.

Голова СБУ також заявив, що "вибухи були малої потужності, їх було два. Виконана величезна робота по виявленню осередків можливих вибухів. Проблем ми на сьогодні не бачимо. Городяни можуть спати спокійно. Ми не послаблюємо увагу".

Водночас, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила про те, що вибухи в Макіївці можуть бути політичною технологією з метою відволікти увагу населення.

Деякі спеціалісти припускають, що в Україні можливе введення надзвичайного стану.

Зараз ви читаєте новину «Теракти у Макіївці: паніка, погрози і вимога викупу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі