середа, 07 грудня 2011 11:11

Свідок у справі "васильківських терористів" розповів, як йому не дає спокій СБУ

Свідок у справі "васильківських терористів" розповів, як йому не дає спокій СБУ

Свідок у справі "васильківських терористів" Юрій Бойко планує звернутися зі скаргою на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови Служби безпеки Валерія Хорошковського унаслідок тиску на нього з боку оперативників СБУ.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі організації "Патріот України", 6 грудня до Національного університету державної податкової служби України, де навчається свідок Бойко, завітали два працівники Київського обласного управління СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідок у справі "васильківських терористів" розповів, як його "ламали" в СБУ

"Одним з них є такий собі Дмитро Єрмакович. Нащадки чекістів зустрілися з керівництвом університету, де навчається свідок. Про предмет розмов можна лише здогадуватися, враховуючи їхні попередні погрози свідку щодо відрахування його із університету і "посадки", - відзначили у "Патріоті".

За словами патріотівців, після цього працівники СБУ зустрілися з самим Бойком і "залякували його, зазначаючи, що через те, що він змінив покази, йому буде змінено статус із свідка на підозрюваного або й обвинуваченого, і він постане перед судом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи спитали у Пшонки, чому СБУ тероризує "васильківських терористів"

"Слід зазначити, що до таких брутальних дій по залякуванню свідка співробітники СБУ вдалися в той час, як сама кримінальна справа по обвинуваченню "васильківських терористів" Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза та Володимира Шпари вже передана до прокуратури Київської області, і СБУ наразі немає до неї жодного відношення", - підкреслили націоналісти.

Водночас захисники Мосійчука, Бевза та Шпари пояснюють такі дії оперативних співробітників СБУ тим, що "матеріали сфабрикованої кримінальної справи не встоять у суді, буде викрита фальсифікація, і саме тому відповідальні за неї тиснуть на свідків, примушуючи давати неправдиві покази".

Зараз ви читаєте новину «Свідок у справі "васильківських терористів" розповів, як йому не дає спокій СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі