четвер, 16 серпня 2018 12:22

Шведи депортують постраждалу в теракті українку

Шведи депортують постраждалу в теракті українку
Міграційна служба Швеції видворяє українку, яка постраждала в теракті в Стокгольмі. Фото із відкритих джерел

Міграційна служба Швеції відмовила у продовженні дозволу на проживання українці, яка вижила під час теракту у Стокгольмі у квітні 2017-го, але втратила ногу.

38-річна українка прийшла до торгового центру Ahlens за покупками і потрапила під колеса вантажівки, яка в'їхала у пішоходів, передає Українська правда.

Провела в лікарні 3 тижні, за цей час їй зробили декілька операцій, однак не змогли врятувати праву ногу. У лікарні її відвідав прем'єр Швеції Стефан Льовен, пообіцявши, що все буде добре. Після теракту більше року мешкала у Стокгольмі разом із донькою. У неї був тимчасовий дозвіл на проживання, оскільки вона була свідком у справі терориста Рахмата Акілова, що вчинив наїзд на пішоходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка отримала перший український паспорт у 89

Та нещодавно Міграційна служба Швеціі відмовила жінці у постійному дозволі на проживання, аргументувавши своє рішення тим, що жінка не в змозі подбати про себе, тому має їхати додому за медичною допомогою та підтримкою друзів і родичів.

Міграційна служба вважає, що рішення про видворення її з країни не суперечить Європейській конвенції з прав людини. Зараз у жінки є 2 тижні, аби добровільно покинути країну, та вона буде оскаржувати це рішення.

Раніше розповіли, чим загрожує трудова міграція українців економіці.

Зараз ви читаєте новину «Шведи депортують постраждалу в теракті українку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі