вівторок, 27 грудня 2011 09:19

Судно "Спарта", яке застрягло в Антарктиці, отримало ще одну пробоїну

Судно "Спарта", яке застрягло в Антарктиці, отримало ще одну пробоїну

У корпусі російського траулера "Спарта", що застряг у льодах біля берегів Антарктиди, виявлено нову пробоїну. Про це 27 грудня повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на новозеландського координатора рятувальних робіт Майка Робертса.

Як заявив Робертс, пошкодження вдалося виявити після того, як ніс судна було піднято з води. За його словами, загрози для траулера протікання не представляє. Робертс сподівається, що до 28 грудня "Спарта" буде на плаву.

До вівторка команда траулера за допомогою прибулих на місце аварії моряків з південнокорейського криголама "Аарон" завершили латання перших пробоїн і приступили до їх цементування. За словами генерального директора компанії-власника судна Андрія Поломаря, коли ці роботи будуть закінчені, "Спарта" зможе вирушити до чистої води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії перекинувся паром, 20 осіб загинули

Траулер "Спарта", що належить владивостоцькій компанії "Антей", був блокований льодами в морі Росса 15 грудня. Отримавши пробоїну нижче ватерлінії, судно пришвартувалося до крижини в очікуванні допомоги. Екіпажі траулера складається з 32 людей - 15 росіян, українеця і 16 громадян Індонезії.

21 грудня новозеландський літак скинув морякам обладнання, необхідне для ремонтних робіт. Незабаром екіпажу вдалося усунути протікання. Паливо з танків "Спарти" було перекачано у південнокорейський криголам. На борту траулера залишається близько 200 тонн палива, проте загроза розливу існує лише в тому випадку, якщо судно затоне.

Зараз ви читаєте новину «Судно "Спарта", яке застрягло в Антарктиці, отримало ще одну пробоїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі