середа, 25 квітня 2007 12:18

Суддя КС: Балога підставляє Ющенка

Суддя Конституційного суду Валерій Пшеничний на засіданні суду звинуватив Секретаріат президента в тому, що він підставляє президента.

Про це Пшеничний заявив під час першої частини вранішнього засідання КС у справі за поданням 53 народних депутатів (щодо конституційності указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної ради).

За його словами, із Секретаріату до суду поступив лист з факсиміле президента. У цьому листі міститься вимога надати Секретаріату завірені копії стенограм засідань у цій справі, починаючи з 17 квітня 2007 року.

Проте, Секретаріат, за словами Пшеничного, не має права вимагати такого документа. У свою чергу, постійний представник президента в КС Володимир Шаповал сказав, що, оскільки судове засідання є відкритим, то стенограми мають бути відкритими для всіх. Він також попросив визначитися, чи є стенограми матеріалами справи.

Пшеничний в залі суду оголосив про те, що президент не здійснює тиск на КС, пише РБК-Украина.



Зараз ви читаєте новину «Суддя КС: Балога підставляє Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі