субота, 12 жовтня 2019 15:19

Суд відпустив групу підозрюваних у терактах на залізниці

Суд відпустив групу підозрюваних у терактах на залізниці
У Одесі у 2014-2015 роках було скоєно кілька терактів і диверсій, зокрема й на залізниці. Фото - korupciya.com

В Одесі суд відпустив із СІЗО шістьох підозрюваних в організації низки вибухів на залізниці у 2014-2015 роках.

Тримання під вартою їм замінили на домашній арешт із застосуванням електронного браслета. Про це в Facebook повідомив громадський діяч Вадим Лабас.

"Ця ж група брала активну участь у спробі захоплення Одеської ОДА 3 березня 2014 року і спробі захоплення Одеси 2 травня 2014 року. Заарештували її перед, знову ж, спробою підриву Варварівського мосту в Миколаєві. Хочеться бути оптимістом, і думати, що їх готують на обмін. І якщо вірити в цю версію, то обмін буде масштабним. Всі вони мають громадянство України. Всі вони перебували десь в кінці російського списку на обмін", - написав Лабас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винесли вирок організаторці групового теракту в Харківському пабі

На його думку, Росію дана група фігурантів не цікавить, "за них клопотали сепаратисти, які встигли виїхати до Росії після Революції гідності".

"А якщо обміну не відбудеться впродовж 2-3 тижнів, то Одесі слід готуватися до дуже важкої зими. І, з такими підходами, утримати місто буде практично нереально", - вважає громадський діяч.

У Одесі у 2014-2015 роках було скоєно кілька терактів і диверсій, зокрема й на залізниці. У грудні 2015 року в районі станції "Застава-1" підірвали залізничну колію під час проходження поїзда. Також заклали вибухівку і стався вибух на 1310-му кілометрі перегону станція Одеса-Пересип – станція Одеса - Застава-2. Крім того, зловмисники привели в дію вибуховий пристрій біля будівлі управління СБУ в Одеській області, що призвело до пошкодження будівлі та розташованих поблизу більш як 20 житлових будинків, а також крамниць, офісів тощо. Був ще ряд вибухів, які кваліфікували як теракти. Відповідальність за те, що відбувається, взяло на себе якесь "Одеське підпілля".

Зараз ви читаєте новину «Суд відпустив групу підозрюваних у терактах на залізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі