четвер, 22 лютого 2007 15:10

Суд відмовив Різаку

Сьогодні Апеляційний суд Івано-Франківської області після перерви, оголошеної 2 лютого, продовжив слухання кримінальної справи щодо звинувачення колишнього голови Закарпатської обласної державної адміністрації Івана Різака.

На суді підсудний був присутній у супроводі лікарів та свого брата Василя. На суд прибули потерпілі та свідки по епізоду Свалявських подій від 13 листопада 2004 року – організація масових безпорядків.

На початку судового засідання Різака оголосив два клопотання. Він просив суд звернутися до Генпрокуратури про заміну сторони обвинувачення (прокурорів) на представників прокуратури з іншого регіону, а не із Закарпаття. Також підсудний просив припинити розгляд його справи по цьому епізоду до витребування матеріалів кримінальної справи Свалявського районого суду, вирок якого вже вступив в силу.

Свої клопотання підсудний мотивував тим, що ця "справа політично сфабрикована" і необхідно ознайомитися з нею.

Клопотання підсудного підтримали лише його адвокати. Потерпілі і прокурори судового процесу просили суд не підтримувати ці клопотання.

Вислухавши сторони, суд прийняв рішення про те, що клопотання про заміну прокурорів є "безпідставними", а в клопотанні витребувати матеріали справи Свалявського суду та змінити порядок розгляду досліджень "на даний час відмовити".

Потім суд приступив до показів потерпілих та свідків по Свалявському епізоду.

Різака, зокрема, обвинувачено у доведенні до самогубства ректора Ужгородського державного університету Сливки; зловживанні службовим становищем; отриманні хабара; користуванні мобільним телефоном за рахунок "Закарпаттяобленерго"; організації масових заворушень у Сваляві; незаконній видачі посвідчень радника губернатора трьом особам.

Різака було затримано 13 травня 2005 року. 16 травня 2005 р. Ужгородський міський суд обрав запобіжним заходом щодо Різака арешт. 13 вересня 2005 р. його звільнили з-під варти під заставу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовив Різаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі