четвер, 22 серпня 2019 18:44

Суд уклав угоду з одним з фігурантів справи Гандзюк

Суд уклав угоду з одним з фігурантів справи Гандзюк
З Ігорем Павловським уклали угоду. Фото: УНІАН

У Генеральній прокуратурі України підтвердили факт укладення угоди з фігурантом справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігорем Павловським.

Прокурор Генеральної прокуратури Вікторія Калита повідомила про це в будівлі Приморського райсуду Одеси, повідомляє кореспондент УНІАН.

Про суть угоди Калита відмовилась говорити. Зміст документа озвучать в судовому засіданні. Повідомила, що обвинувачений співпрацює зі слідством і дав свідчення.

Верховний суд змінив підсудність справи у зв'язку з відповідним клопотанням. Павловський переніс хірургічну операцію, після якої проживає в Одесі.

Раніше він проходив у справі як один із співорганізаторів замаху. Зараз його звинувачують за іншою статтею Кримінального кодексу України – приховування тяжкого чи особливо тяжкого злочину.

Адвокат батька вбитої активістки Віктора Гандзюка Ольга Веретільник повідомила, що Віктор Гандзюк не є офіційним потерпілим у справі, яку передано до Одеси. Тому у них немає можливості ознайомитися з документами, зокрема, з текстом угоди Павловського з прокуратурою.

"Ми наполягатимемо на тому, щоб нас визнали потерпілою стороною", – сказала вона.

Завтра в Шевченківському суді Києва має відбутися засідання за іншим кримінальним провадженням щодо вбивства активістки, на яке має з'явитися Павловський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: СБУ приховала матеріали про нових фігурантів у справі Гандзюк

Вона сподівається, що на засідання з'явиться Павловський і ситуація проясниться.

Батько загиблої Віктор Гандзюк припустив, що процес затягують навмисно.

"Вони сподіваються, що з часом на засідання перестануть приходити журналісти і активісти, а потім таємно все вирішать", – сказав він.

Підозрюваного у підготовці нападу на активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна затримали в одній із країн Європейського союзу. Місцеві правоохоронці його допитали, а згодом відпустили, оскільки Служба безпеки України відмовилася подавати документи на його екстрадицію. Про це у Facebook повідомив адвокат голови Херсонської облради Мангера Андрій Мурашкін.

Зараз ви читаєте новину «Суд уклав угоду з одним з фігурантів справи Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі