вівторок, 14 березня 2023 01:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Суд звільнив російького льотчика, який бомбардував Харків

Суд звільнив російького льотчика, який бомбардував Харків
Звільнили льотчика, який бомбардував Харків. Фото: РБК

Російського льотчика, який бомбардував Харківську область, звільнили. Замість 12 років ув'язнення він піде на обмін військовополоненими.

Рішення про звільнення підполковника, заступника командира 47 бомбардувального авіаполку Максима Криштопа від відбування покарання в Україні ухвалив Дзержинський райсуд Харкова, свідчить інформація у Єдиному держреєстрі судових рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вусики були відігнуті" - як посеред Харкова ловили льотчика окупантів

Він перебував у Київському СІЗО як військовополонений до набуття чинності вироку. Однак прокурор подав клопотання про те, щоб звільнити засудженого пілота від відбування покарання та схвалити на обмін полоненими.

"Клопотання групи прокурорів про звільнення від відбування покарання стосовно засудженого задовольнити", – йдеться у рішенні суду.

Криштоп тричі бомбардував територію України. Двічі атакував військових. 6 березня кидав бомби на цивільні будинки. Каже, що знав і виконував злочинний наказ.

Після бомбометання його збили засоби ППО України і взяли в полон нацгвардійці.

Він зізнався, що в Росії авіацію з січня готували до війни з Україною.

2 березня цього року суд Харкова засудив російського льотчика до 12 років арешту. Він перебував у Київському СІЗО як військовополонений до набуття чинності вироку.

Зараз ви читаєте новину «Суд звільнив російького льотчика, який бомбардував Харків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі