субота, 20 липня 2013 12:51

Суд ОАЕ відправив за ґрати зґвалтовану норвежку за "позашлюбний секс"

Суд ОАЕ відправив за ґрати зґвалтовану норвежку за "позашлюбний секс"
Марті Далелв Фото: 1tv.ru

Громадянка Норвегії засуджена до тюремного ув'язнення в Об'єднаних Арабських Еміратах. Вона заявила в поліцію про згвалтування. У ході судового розгляду і їй, і гвалтівнику були пред'явлені загальні звинувачення. Вона за "позашлюбний секс" і "вживання алкоголю" отримала 16 місяців, гвалтівник - лише 13.

Інцидент з 24-річним дизайнером з Норвегії Марті Далелв стався в березні 2013 року. За її словами, перебуваючи у відрядженні в Дубаї, вона зазнала насильства. Коли жінка подала в поліцію заяву про напад, її звинуватили у позашлюбних інтимних відносинах, вживанні алкоголю і брехливих свідченнях.

За діючими в Об'єднаних Арабських Еміратах законам, щоб довести факт згвалтування, необхідне визнання самого винного або свідоцтво чотирьох дорослих чоловіків, нагадує "Російська служба ВВС".

На цьому тижні суд виніс їй звинувачувальний вирок, який Далелв має намір оскаржити. Касаційне засідання заплановане на початок вересня.

Випадок викликав обурення правозахисних організацій і норвезьких властей, і ще до вироку дипломатам вдалося домогтися переведення Далелев з в'язниці, і з тих пір вона живе під захистом норвезького релігійно-культурного центру Seamans в Дубаї. Після винесення вироку ситуація виглядає неоднозначно: норвежка повинна бути оголошена в розшук і відбувати покарання у в'язниці, але сама вона каже, що поліція її "не розшукує".

На батьківщині Далелв вирок суду викликав критику. З вимогою скасувати вирок щодо Далелв виступив центр з прав людини, що базується в Лондоні

Зараз ви читаєте новину «Суд ОАЕ відправив за ґрати зґвалтовану норвежку за "позашлюбний секс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі