пʼятниця, 20 вересня 2019 17:15

Суд над "мінувальником" мосту Метро: коли оголосять рішення

Суд над "мінувальником" мосту Метро: коли оголосять рішення
У Дніпровському районному суді Києва обирають запобіжний захід Олексієві Бельку, який погрожував підірвати столичний міст Метро. Фото - Facebook Надії Максимець

Суд видалився до нарадчої кімнати для прийняття рішення щодо запобіжного заходу Олексію Бельку. Він погрожував підірвати у Києві міст Метро.

Троє осіб висловили бажання взяти на поруки підозрюваного. Серед поручителів - народний депутат України Яна Зінкевич, представник глави МВС Авакова Андрій Тарасов і командир спецпідрозділу КОРД Микола Путій. Про це кореспондентові Gazeta.ua повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

"Прокурор виступив проти поруки, обґрунтовуючи тим, що жоден із поручителів особисто незнайомий із підозрюваним і не може забезпечити усунення ризиків вчинення ним нових злочинів. При цьому сам підозрюваний не має постійного місця проживання, роботи та близьких друзів", - розповіла речниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мінувальнику" мосту Метро пом'якшили обвинувачення

Яна Зінкевич запропонувала за свій кошт орендувати йому житло. Представник Авакова та командир спецпідрозділу КОРД не взяли на себе такі зобов'язання, посилаючись на те, що це вже зробила Зінкевич.

Проте на питання прокурора, де підозрюваний буде ночувати цієї ночі, якщо суд його випустить, відповіді не було.

Своє рішення щодо запобіжного заходу затриманому суд оголосить сьогодні близько 18:00.

18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував зловмисник. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на 4 години перекрила рух автомобілів і потягів метро мостом. Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО, 42-річний Олексій Белько, виходець з анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Суд над "мінувальником" мосту Метро: коли оголосять рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі