понеділок, 08 вересня 2014 16:24

Штурм стратегічного Дебальцевого армія РФ може розпочати вже вночі — журналіст

Штурм стратегічного Дебальцевого армія РФ може розпочати вже вночі — журналіст
Фото: google.com.ua

Батальйони територіальної оборони №11, №25 та Київ-2 потребують негайної допомоги і реакції керівництва країни. Вони у Дебальцевому. Вогневий контакт з супротивником постійний.

Про це в Facebook повідомляє журналіст Роман Бочкала.

"Відстань між нашими і ворожими позиціями всього 300 метрів. Розвідка добровольців фіксує і повідомляє в штаб АТО: російські окупанти нарощують своє угруповання і готуються до штурму Дебальцевого. У відповідь - наказ - "триматися". Але триматися скоро не буде за що. Наші бійці стверджують, що їм протистоять регулярні війська РФ. А саме - батальйон морської піхоти і моторизована бригада з танків і САУ. Василь Щербаков з "Київської Русі" (№11) повідомляє: "Намічається котел жорсткіший Іловайський. Півтори тисячі бійців можуть потрапити в оточення! Реакції з Києва - нуль. Нас потрібно посилювати або виводити, організовувати коридор. Інакше всі ляжемо", пише Бочкала.

За наявними даними, російські війська можуть почати штурм в ніч з 8 на 9 вересня. Дебальцеве їм дуже потрібне. Адже, саме взявши під контроль це місто, силам АТО свого часу вдалося розірвати ЛНР і ДНР.

"Після захоплення Дебальцевого, сподіваюся, цього не станеться, шлях для російських військ на Донецьк буде практично відкритий. Зневірившись дочекатися допомоги, волонтери та всі, хто їм співчуває, вирішили зібратися сьогодні біля Адміністрації Президента із закликом до Порошенка втрутитися в ситуацію", зазначає журналіст.

Раніше повідомлялось, що триває мінометний обстріл Дебальцевого. Є поранені серед мешканців міста.

Зараз ви читаєте новину «Штурм стратегічного Дебальцевого армія РФ може розпочати вже вночі — журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі