пʼятниця, 30 листопада 2012 15:52

Стросс-Кан заплатить покоївці 6 мільйонів доларів

Стросс-Кан заплатить покоївці 6 мільйонів доларів
Покоївка нью-йоркського готелю Sofitel висунула звинувачення проти Стросс-Кана в 2011 році. Фото: obozrevatel.com

Домінік Стросс-Кан заплатить шість мільйонів доларів США покоївці Нафіссату Діалло, яка звинуватила його в насильницьких діях сексуального характеру. Про це повідомляє газета Le Monde з посиланням на джерела в оточенні Стросс-Кана, але адвокати сторін цю інформацію не підтверджують. Раніше стало відомо, що колишній директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду домовився з Діалло врегулювати справу в позасудовому порядку.

За даними Le Monde, фінансову угоду між Стросс-Каном і його передбачуваної жертвою повинні бути підписані на зустрічі в Нью-Йорку 7 грудня. Журналісти також з'ясували, що у Стросс-Кана необхідної суми немає. Щоб уникнути суду, він має намір взяти в банку позику на три мільйони і ще три мільйони позичити у своєї колишньої дружини Анни Сінклер (Anne Sinclair), з якою він розлучився минулого літа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стросс-Кану "шиють" нову справу зі зґвалтуванням, тепер вже груповим

Покоївка нью-йоркського готелю Sofitel висунула звинувачення проти Стросс-Кана в 2011 році, і, хоча пізніше кримінальну справу закрили через недовіру слідства до Діалло, голові МВФ довелося піти у відставку і відмовитися від висунення в президенти Франції. Пізніше покоївка подала цивільний позов до Стросс-Кана з вимогою матеріальної компенсації. У свою чергу, Стросс-Кан подав зустрічний позов на мільйон доларів, звинувативши Діалло в руйнуванні його кар'єри.

Діалло - не єдина жінка, яка звинувачувала Стросс-Кана у злочинах сексуального характеру, однак вина колишнього глави МВФ жодного разу не була доведена. У жовтні 2012 року з нього зняли звинувачення в примусі до групового сексу: передбачувана жертва, бельгійська повія, відреклася від своїх свідчень.

Зараз ви читаєте новину «Стросс-Кан заплатить покоївці 6 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі