середа, 15 лютого 2023 15:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберґ повідомив хорошу новину щодо постачання боєприпасів Україні

Столтенберґ повідомив хорошу новину щодо постачання боєприпасів Україні
Війна в Україні стає жорстокою війною на виснаження та війною матеріально-технічного забезпечення, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберґ. Фото: Getty Images

Західні союзники погодилися наростити виробництво боєприпасів, оскільки допомога Україні у боротьбі з російською агресією потребує багато ресурсів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. За його інформацією, країни Альянсу підписали контракти, за якими вони погоджуються збільшити виробництво боєприпасів, пише Sky News.

"Я вітаю нові обіцянки підтримки, зроблені союзниками по НАТО, включаючи збільшення зброї Україні та військову підготовку", – заявив Столтенберґ.

Він також зазначив, що в України "є вікно можливостей, щоб перехилити терези, і тут час має важливе значення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія США підписала півмільярдний контракт заради України

На запитання, чи є занепокоєння щодо того, що в України можуть закінчитися боєприпаси, Столтенберг сказав країни НАТО вже підписали відповідні контракти.

При цьому генсек НАТО зауважив, що дійсно спостерігаються величезні витрати на боєприпаси.

"Ми розглядали це питання з країнами-членами НАТО і бачимо, що справи рухаються в правильному напрямку", – каже Столтенберг.

Він також додав, що війна в Україні стає жорстокою війною на виснаження та війною матеріально-технічного забезпечення.

У Збройних сил України достатньо боєприпасів, щоб відбити наступ росіян.

Плюс будуть нові поставки. Їх обговорювалися під час дев'ятого "Рамштайну", повідомив міністр оборони Олексій Резніков, пише Укрінформ.

За його словами, в Україні не сидять, нічого не роблячи, і давно організували постачання боєприпасів від країн НАТО як військово-технічну допомогу, так і уклали контракти на 23-й рік, щоб забезпечити системність постачання.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ повідомив хорошу новину щодо постачання боєприпасів Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі