вівторок, 07 квітня 2020 08:54

Стерненку готують підозру - Венедіктова

Стерненку готують підозру - Венедіктова
Одеському активісту Сергію Стерненку готують підозру у смертельному пораненні нападника.Фото: dsnews.ua

Підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена.

Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони. Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова, передає "Українська правда".

"Підозра буде в будь-якому разі, кваліфікація йде або 115-та стаття, або 118-та, але і так, і так це підозра. 115-та – це вбивство, 118-та – це вбивство по самозахисту. Різниця – в кваліфікації, і це зроблять слідчі і прокурори, а явно не генеральний прокурор", - сказала Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі нападу на Стерненка з'явився новий свідок: замовником називає Труханова

Справа Стерненка для неї як генерального прокурора є резонансною з огляду на те, що вона стосується захисту активістів.

"А чи буде підозра? Звичайно, підозра буде, просто розуміння, по якій статті, і це не від мене ініціатива буде відходити і ні від кого. Тому що справа розслідується 2 роки, ви ж розумієте, що вона рано чи пізно завершиться? Питання кваліфікації", – додала Венедіктова.

Кваліфікація справи буде відбуватись зокрема на основі експертизи, яка тільки-но надійшла.

На Сергія Стерненка напали в Одесі 24 травня 2018-го року двоє чоловіків. Одного з них Сергій смертельно поранив ножем у живіт. Сам отримав струс мозку, травму руки, втратив багато крові. Його прооперували. Тоді це був третій напад за 4 місяці на активіста.

Зараз ви читаєте новину «Стерненку готують підозру - Венедіктова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі