пʼятниця, 05 березня 2021 13:40

Стерненко в суді. Адвокати просять звільнити активіста

Стерненко в суді. Адвокати просять звільнити активіста
5 березня розпочалося судове засідання по справі Сергія Стерненка. Фото: www.pravda.com.ua

Сьогодні у Приморському суді Одеси розглядають справу Сергія Стерненка. Його звинувачують у перевищенні меж самооборони, яке завершилося смертю людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стерненко показав передачу в СІЗО від 10-річного українця

Активіста Стерненка підозрюють за статтями "умисне вбивство" та "незаконне носіння зброї", повідомляється в судовому засіданні.

За словами адвоката Стерненка Віталія Коломійця, 5 березня у суді розглядатимуть письмові документи - наступні томи. Ця стадія не передбачає клопотань в цьому суді. Водночас захисник Масі Найєм каже, що вони клопотатимуть про відвід судді.

Адвокат Андрій Писаренко просить випустити Стерненка з-під варти, бо він там перебуває без правової підстави. Суддя заявив, що Писаренко "влаштовує цирк". Той у свою чергу погрожує оголосити відвід судді.

23 лютого Приморський райсуд Одеси відправив за ґрати проукраїнського активіста Сергія Стерненка через справу 6-річної давнини щодо викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат. Окрім Стерненка, вирок отримав його соратник Руслан Демчук. Їх визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Але термін відповідальності за статтею щодо викрадення вже збіг.

Зараз ви читаєте новину «Стерненко в суді. Адвокати просять звільнити активіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі