вівторок, 23 лютого 2021 14:57

Стерненко став розмінною монетою в іграх Зеленського - експерт

Стерненко став розмінною монетою в іграх Зеленського - експерт
Колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко отримав 7 років в'язниці. Він начебто в змові з координатором "ПС" Русланом Демчуком викрав депутата райради заради 300 грн. Фото: facebook.com/sternenko

Колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко став розмінною монетою у політичних іграх президента Володимира Зеленського.

Останній втратив частину електорату після санкцій проти проросійського Віктора Медвечука, через справи проти блогера Анатолія Шарія й нардепа-однопартійця Максима Бужанського. Тому кинув Стерненка на іншу шальку терезів для балансу. Так вважає медіааналітик Назар Приходько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат розповів про перспективи Стерненка в апеляції

"Усе у цій справі символічне. По-перше, сама справа надумала, висмоктана з пальця. По друге, дата символічна для "вати". Підбір судді, який прославився тим, що тримав біля входу в будинок бюсти Леніна й Сталіна. І саме зараз Зеленському потрібно було відновити електоральний баланс. А ще Сергій помітна фігура. Його могли просто прибрати з політичного поля. Бо, цілковом ймовірно, що під нього могли створити якийсь проєкт", - каже Gazeta.ua Приходько.

Додає, що апеляцією ця справа не закінчиться. Далі буде касація. І, можливо, навіть Європейський суд з прав людини.

Лідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка, а також координатора "Правого сектору" в Комінтернівському районі Одещини Руслана Демчука засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією частини майна. Вони начебто за змовою викрали у квітні 2015-го тодішнього депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Серед обґрунтувань рішення суддя Віктор Попревич назвав те, що Стерненко "негативно ставиться" до партії, до якої належав викрадений. Ідеться про партію "Довіряй ділам" мера Одеси Геннадія Труханова.

Зараз ви читаєте новину «Стерненко став розмінною монетою в іграх Зеленського - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі