пʼятниця, 26 лютого 2021 13:41

Стерненко не проситиме про помилування - адвокат

Стерненко не проситиме про помилування - адвокат
Засуджений на 7 років активіст Сергій Стерненко перебуває у СІЗО Одеси. Фото: hromadske.ua

Засуджений на 7 років в'язниці Сергій Стерненко не визнає своєї провини і чекає на апеляцію.

А тому не проситиме помилування у президента Володимира Зеленського. Про це під час пресконференції повідомив його адвокат Масі Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виганяйте чортів: Стерненко написав нового листа із СІЗО

"Із клопотанням про помилування Сергій не звертатиметься. Його мета - довести свою невинність", - підкреслив інший адвокат активіста Андрій Писаренко.

Щодо заходів безпеки, про які просив захист , - Сергія перевели в окрему камеру. Є й інші заходи, але про них адвокати не можуть розповідати.

У вівторок, 23 лютого, Приморський райсуд Одеси відправив за ґрати проукраїнського активіста Сергія Стерненка. Йдеться про справу 6-річної давнини щодо викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат. Крім Стерненка, вирок отримав його соратник Руслан Демчук. Їх визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Але термін відповідальності за статтею щодо викрадення вже збіг. За двома іншими статтями обох ув'язнили на 7 років і 3 місяці. Прокуратура просила для них по 8 років.

Зараз ви читаєте новину «Стерненко не проситиме про помилування - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі