неділя, 23 лютого 2020 18:10

Справу розглядали 10 років: суд виніс вирок убивці фігуристки

Справу розглядали 10 років: суд виніс вирок убивці фігуристки
Фігуристка із Дніпра 22-річна Радміла Тігієва загинула 10 років тому в ДТП. Суд тільки тепер виніс вирок обвинувачуваній Катерині Прокопець. Вона отримала 6 років в'язниці. Фото: Факти

У Дніпрі винесли вирок 32-річній Катерині Прокопець за ДТП 10-річної давнини. Тоді загинула фігуристка 22-річна Радміла Тігієва, а її товариш Артем Стороженко скалічився.

Прокопець визнали винною і засудили до 6 років в'язниці із забороною сідати за кермо на 3 роки, йдеться в ухвалі Жовтневого районного суду.

Трагедія сталася вночі 18 жовтня 2009-го року у селі Військове Дніпропетровської області . Прокопець, Тігієва і Стороженко товаришували і тієї ночі з компанією відпочивали в бані у Стороженка та вживали алкоголь. Тоді Катерина сіла за кермо автомобіля і зіткнулася з мікроавтобусом, який був припаркований на узбіччі. За ним стояли Радміла та Артем. Фігуристка загинула на місці від відкритої черепно-мозкової травми. Стороженко отримав тяжкі тілесні ушкодження.

В суді Прокопець вину не визнавала і заперечувала, що була п'яна. Пояснювала, що на дорогу тоді раптом вибіг невідомий, тому вона крутнула кермо і в'їхала в мікроавтобус. Проте експертиза показала наявність алкоголю в крові водійки.

Під час розгляду справи в суді досліджувалася велика кількість судово-автотехнічних експертиз, які містили істотні суперечності, чи були в діях Прокопець порушення правил дорожнього руху. Справу неодноразово відправляли на дорозслідування, а у 2014 взагалі закрили за браком доказів. Пізніше провадження відновили. Але у жовтні 2019 сплинув 10-річний строк давності притягнення Прокопець до кримінальної відповідальності за такий злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річний чоловік отримав довічне за вбивство товариша і його матері

У дебатах адвокат просив винести виправдувальний вирок, водночас звільнити обвинувачену від кримінальної відповідальності на підставі спливу строку давності. Але суд це не врахував, оскільки таке клопотання не подавали на стадії судового розгляду.

Вину підсудної суд вважає доведеною. Проте при винесенні вироку врахував пом'якшувальні обставини - жінка притягується до кримінальної відповідальності вперше, виплатила гроші потерпілому Артему, крім того вона має на утриманні малолітню дитину. Обтяжуючою обставиною є скоєння злочину в стані алкогольного сп'яніння.

Батькам загиблої фігуристки засуджена має сплатити по по 2,5 млн грн моральної шкоди.

Вирок ще не набув законної сили і протягом 30 днів на нього може бути подана апеляція.

26 лютого торік У Харкові засудили Олену Зайцеву те Геннадія Дронова. Обоє отримали по 10 років за ґратами. Також вони мають виплатити 1 млн грн компенсації потерпілим у масштабній аварії на перехресті вул. Сумської та Мечникова. 18 жовтня 2017 року автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався у Volkswagen Геннадія Дронова, внаслідок чого загинули шестеро людей: п'ятеро на місці, а шоста жертва аварії померла після тижневої коми.

Зараз ви читаєте новину «Справу розглядали 10 років: суд виніс вирок убивці фігуристки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі