неділя, 14 липня 2019 18:10

"Справу хочуть зам'яти": що відомо про розслідування вбивства депутата

"Справу хочуть зам'яти": що відомо про розслідування  вбивства депутата
Депутат та фермер Олександр Грушка із дружиною Тетяною виховали двох синів та двох доньок. Одна із них - прийомна, вона племінниця убитого. Фото - vesti-ukr.com

Сьомий місяць триває слідство у справі про вбивство депутата та підприємця 58-річного Олександра Грушки із села Саксаганське Киричанського району на Дніпропетровщині. На нього і його родину напали наприкінці грудня торік у власному домі. Чоловіка катували, а потім зарізали. У справі один підозрюваний, який знаходиться під вартою – 24-річний Валентин Канівець. Він родом із села Приорільське Магдалинівського району. Служив у зоні АТО. Пізніше – працював інспектором у колонії. Одружений, має дитину, але із родиною не проживав. Ще двох підозрюваних затримали, але відпустили за недостатністю доказів. Справу хочуть зам'яти, вважає дружина вбитого,56-річна Тетяна.

"Уже написали скаргу в прокуратуру, аби не дати спустити справу на гальмах. Ми із чоловіком все життя заробляли чесним трудом. Ростили дітей, ставили на ноги. Чоловік був чесним і роботящим. Допомагав людям, у тому числі для фронту. А в нього безжально загнали ніж на 30 сантиметрів, як у масло. Може цих людей і вчили вбивати, але ж не на мирній землі", - розповіла кореспондентові Gazeta.ua Тетяна Олексіївна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермера та його дружину вбив колишній працівник

Каже, що у підозрюваних на трьох 5 адвокатів. Боїться, що вбивці її чоловіка так і залишаться непокараними. Один із них поїхав до Польщі. У поліції заспокоюють – затримають, як повернеться, додає жінка.

"Вони ж нікого не жаліли. Ввірвалися, коли ми вечеряли. В будинку були дві доньки із малесенькими онуками. Усіх пов'язали. Онуки кричали. Чоловік заступався – тоді його почали бити безжально. Катували, відстрелили палець на руці. А потім нападникам хтось по рації сказав: "Мочіть, забирайте тачку і валіть". Із цим жахом живемо понад півроку. Доньці вдалося тоді звільнитися. Ми самі машиною повезли чоловіка в лікарню. Я - лікар. Розуміла, що він вмирає від крововтрати і все безнадійно, бо серце працює вхолосту. Навпроти виїхала "швидка". Реаніматологи намагалися запустити серце, але марно", - пригадує жінка.

Каже, що боїться за життя дітей та своє, поки убивці чоловіка гуляють на свободі.

Олександр Грушко був депутатом Криничанської районного ради VІІ скликання. Йому належало сільськогосподарське підприємство "Карат Плюс". У будинку в момент нападу були господар, його дружина, 2 доньки і 2 онуків 1,5 року та 6 місяців. Грабіжники зв'язали усіх скотчем, зірвали з жінки прикраси і забрали мобільні телефони. Після цього нападники змусили господаря віддати їм гроші. Вони викрали 50 тис. грн і $20 тис. Коли зловмисники вже залишали місце злочину один із них ударив господаря будинку ножем під ребра. Від поранення чоловік помер у машині швидкої допомоги.

Зараз ви читаєте новину «"Справу хочуть зам'яти": що відомо про розслідування вбивства депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі