пʼятниця, 14 травня 2021 19:49

Справа Стерненка-Демчука: як минуло слухання і коли можуть ухвалити вирок

Справа Стерненка-Демчука: як минуло слухання і коли можуть ухвалити вирок
Одеситам Сергію Стерненку у Руслану Демчуку дали по 7,3 роки в'язниці. Їх визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Справу розглядає Одеський апеляційний суд. Фото: facebook.com/ruslan.demchuk.311

Одеський апеляційний суд не змінив запобіжні заходи Сергію Стерненку та Руслану Демчуку, які вироком першої інстанції засуджені за розбійний напад і викрадення людини.

Під час засідання сьогодні, 14 травня, обвинувачених намагався взяти на поруки народний депутат від партії "Голос" Роман Лозинський. Але суд відмовив і залишив фігурантів справи від цілодобовим домашнім арештом. Також суд не дозволив Стерненку відбувати домашній арешт у Києві. Про це Сергій Стерненко повідомив у Facebook.

Під час засідання судді дослідили протокол проведення слідчого експерименту за участю свідка Любові Захарченко, яка нібито з вікна бачила сутичку біля свого будинку в автомобілі між нападниками і потерпілим Сергієм Щербичем. Крім того судді розглянули документи щодо дзвінків між Щербичем та Стерненко і Демчуком у нібито день його викрадення. Трафіки дзвінків представили у вигляді схем, але без авторства та іншої інформації. Тому адвокати Стерненка назвали їх "малюнками", інформацію з яких ідентифікувати неможливо. За словами захисників, з яких джерел слідчі констатували, що це номери саме Стерненка і Демчука – невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Стерненка-Демчука: як в суді пояснили бюсти вождів комунізму біля будинку колеги

У наступному засіданні очікується допит експерта, який підписував судово-балістичну експертизу пістолета, вилученого у Стерненка. Про допит експерта клопотав сам прокурор, помітивши протиріччя в експертизі.

"Очікується допит експерта, який стартовий пістолет назвав одночасно і шумовим, і вогнепальним. Також може відбутись стадія дебатів, і одразу після неї суд піде в нарадчу кімнату для ухвалення остаточного рішення щодо вироку. Дивно, але суд увімкнув турборежим. Ще минулого разу відкладали засідання аж на 3 тижні, а сьогодні наголошували, що справу треба завершити слухати швидко", - написав Стерненко.

Наступні судові засідання призначили на 20 травня о 14:30 та 21 травня о 10:00.

23 лютого Приморський райсуд Одеси відправив за ґрати проукраїнського активіста Сергія Стерненка. Йдеться про справу 6-річної давнини стосовно викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат. Крім Стерненка, вирок отримав його соратник Руслан Демчук. Їх визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Але термін відповідальності за статтею щодо викрадення вже збіг. За двома іншими статтями обох ув'язнили на 7 років і 3 місяці. Прокуратура просила для них по 8 років.

Зараз ви читаєте новину «Справа Стерненка-Демчука: як минуло слухання і коли можуть ухвалити вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі