четвер, 16 липня 2020 17:41

Справа Шеремета: мотивом убивства могли бути контакти з Росією

Справа Шеремета: мотивом убивства могли бути контакти з Росією
Журналіста Павла Шеремета підірвали в авто в центрі Києва 20 липня 2016 року. Фото: ua.112.ua

На мотив убивства журналіста Павла Шеремета міг вплинути його контакт у Росії за місяць до підриву авто.

Cправу щодо ймовірних виконавців убивства журналіста завершено, а проти замовників вона триває. Про це заявив керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко, пише "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: з Дугарь зняли браслет, Антоненка залишили під вартою

"Цей злочин вчинено проти громадянина РФ, іноземця. Який неодноразово бував на території країни-агресора і безпосередньо за місяць до своєї загибелі мав там контакт. Це, на наш погляд, також могло істотно вплинути на мотив цього вбивства", - сказав він.

Cлідство продовжує розшук осіб, які підбурювали виконавців "свідомо чи несвідомо" вчинити вбивство Шеремета.

Наразі підозрюваним надано матеріали справи, зокрема, фото і відео, для ознайомлення.

Павла Шеремета вбили в центрі Києва 20 липня 2016 року. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. 12 грудня 2019 року Нацполіція заявила, що затримала фігурантів убивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка та хірурга дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Третя підозрювана у справі - військова медсестра Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: мотивом убивства могли бути контакти з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі