середа, 15 січня 2020 14:12

Справа Шеремета: адвокати мають документи для виправдання Антоненка
3

Підозрюваний у справі Шеремета Андрій Антоненко не міг кульгати в день скоєння злочину. Адвокати показали документ
Фото: Сергій Старостенко
Підозрюваний у справі Шеремета Андрій Антоненко не міг кульгати в день скоєння злочину. Адвокати показали документ
Підозрюваний у справі Шеремета Андрій Антоненко не міг кульгати в день скоєння злочину. Адвокати показали документ

Підозрюваний у справі Павла Шеремета Андрій Антоненко не міг кульгати в день скоєння злочину, оскільки після хірургічного втручання в лютому 2016 року, за пів року до вбивства, функція його ходи не була порушеною.

Про це свідчить виписка лікаря-науковця Владислава Горбовця з медичної карти підозрюваного, яка опинилась у розпорядженні 24 каналу.

"Згідно з висновком медиків, у Антоненка функція ходи не порушена. Ця виписка – частина дослідження, проведеного лікарем-науковцем з метою захисту його наукової роботи. 80 осіб залучили до дослідження, яке опублікували за місяць до вчинення злочину, інкримінованого моєму підзахисному. Цей документ підтверджує, що Антоненко не кульгав ні під час виписки з лікарні, ні в день убивства Шеремета", – пояснює адвокат Станіслав Кулик.

Цей документ Апеляційний суд міста Києва долучив до матеріалів справи 10 січня при розгляді апеляційної скарги на запобіжний захід. Проте лікаря-науковця, який перебував у залі і був готовий свідчити про відсутність порушень ходи у Антоненка, не заслухали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваних у справі Шеремета лишили під вартою

Натомість прокурори наполягають, що справжній вбивця Шеремета кульгав. І посилаються на відеодоказ, який нібито свідчить: підозрюваний Антоненко також кульгав у день скоєння злочину. Тільки не демонструють фрагменту відео ні в суді, ні адвокатам.

"Нам не відповіли всупереч закону на низку адвокатських запитів щодо отримання відповіді, на які саме документи і фрагмент відео посилається прокуратура при здійсненні заяв про накульгування", – повідомив адвокат Антоненка Віталій Галенченко.

Адвокатам досі не надали можливості ознайомитись із матеріалами справи у приміщенні слідчого органу.

Андрія Антоненка підозрюють в організації злочинної групи, яка підірвала в авто журналіста Павла Шеремета. Він разом із дитячим хірургом Юлією Кузьменко заклали вибухівку під авто. Чоловік на відео кульгає, як і на той час Антоненко. За кілька місяців до вибуху йому оперували ногу. Мобільні телефони Андрія Антоненка і Юлії Кузьменко вночі перед вбивством були або вимкнені, або не використовувалися. Що нехарактерно для цих людей, кажуть у поліції.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: адвокати мають документи для виправдання Антоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі