вівторок, 05 травня 2020 12:59

Справа про квартири для Нацгвардії: фігурантам посилили підозри

Справа про квартири для Нацгвардії: фігурантам посилили підозри
У справі про нерухоме майно Нацгвардії з'явилися нові подробиці. Фото: pixabay/com

Екскомандувачу Національної гвардії України Юрію Аллерову, колишньому народному депутату Максиму Микитасю та ще низці посадовців компанії-забудовниці "Укрбуд Девелопмент", які є підозрюваними у заволодінні майном ГУ Національної гвардії України на 81,64 млн грн, повідомили про підозру у вчиненні нових злочинів.

Також, за повідомленням пресслужби НАБУ, встановлено ще 2 учасників корупційної схеми. Йдеться про ексзаступника начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління та ексзаступника начальника відділу централізованих розрахунків, обліку та звітності фінансово-економічного управління Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексзаступнику міністра оборони повідомили про підозру

Таким чином, коло підозрюваних у махінаціях із нерухомим майном зросло до 8. У ході досудового розслідування детективи встановили нові епізоди незаконної діяльності цих осіб.

Здобуто докази отримання екскомандувачем Нацгвардії неправомірної вигоди за вчинення дій в інтересах компанії-забудовниці. Йдеться про 125 тис. дол. США готівки, які він розподілив між собою (100 тис. дол. США) та заступником начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ (25 тис. дол. США).

Також слідство встановило, що посадовець Нацгвардії отримав у завуальованій формі неправомірну вигоду від колишнього народного депутата та низки топпосадовців компанії-забудовниці у вигляді квартири загальною площею 76 кв. м та ринковою вартістю 1,82 млн грн. Квартиру нібито придбала близька родичка екскомандувача за спеціальною ціною в сумі лише 592,8 тис. грн.

"Аби приховати факт отримання неправомірної вигоди та легалізувати походження нерухомого майна, бенефіціари та топменеджмент компанії-забудовниці вдалися до низки незаконних дій шляхом підготовки, укладення та підписання фіктивних правочинів і листів", – сказано в повідомленні.

Також встановлено непоодинокі факти використання колишнім кінцевим бенефіціарним власником (колишнім народним депутатом) та іншими посадовцями компанії-забудовниці свідомо підроблених офіційних документів (звітів про оцінку на замовлення ТОВ "Укрбуд Девелопмент"), які використовувалися в процесі обміну квартир Нацгвардії в будинках у центрі столиці на нерухоме майно на околиці Києва, а також із метою подальшого приховування вчиненого особливо тяжкого злочину.

На підставі здобутих доказів колишньому народному депутату та посадовцям компанії-забудовниці уточнено підозри.

Коло підозрюваних має такий вигляд:

– народний депутат України, бенефіціарний власник (контролер) ТОВ "Укрбуд Девелопмент";

– виконавчий директор ТОВ "Укрбуд Девелопмент";

– генеральний директор ТОВ "Укрбуд Девелопмент";

– заступник генерального директора ТОВ "Укрбуд Девелопмент" з правових питань;

– командувач Національної гвардії України;

– начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ;

– заступник начальника відділу централізованих розрахунків, обліку та звітності фінансово-економічного управління Головного квартирно-експлуатаційного управління;

– оцінювач.

Розслідуванням махінацій із нерухомим майном Нацгвардії займаються детективи НАБУ із грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми BIHUS.INFO.

Підозрюваного в заволодінні майном Нацгвардії екснардепа Максима Микитася зняли з рейсу під час спроби вилетіти з України.

Зараз ви читаєте новину «Справа про квартири для Нацгвардії: фігурантам посилили підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі